کد خبر : 131768 تاریخ : 1404/5/4 - 10:42
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان اعلام کرد قهرمان واقعی جنگ ۱۲ روزه مردم بودند معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: قهرمان واقعی این جنگ ۱۲روزه، مردم بودند؛ مردمی که با مقاومت، همدلی و حفظ انسجام اجتماعی، خطر فروپاشی اجتماعی و سیاسی را از کشور دور کردند.

به گزارش الوند، حمزه امرایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان در جلسه شورای اداری استان، اظهار کرد: در استان همدان، در طول ۱۲ روز تهاجم خارجی، مجموعه‌ای از اقدامات، تدابیر و تصمیمات با هدایت و تدبیر استاندار اتخاذ، اجرا و پیگیری شد.

امرایی بیان کرد: در این مدت چهار تا پنج راهبرد کلیدی را در مدیریت شرایط دنبال کردیم که در تمامی سطوح استان و شهرستان، اعم از استانداری، ادارات کل، دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، فرمانداری‌ها و سایر نهادها به اجرا درآمد.

وی با اشاره به اینکه اولین راهبرد، حفظ آرامش، امنیت عمومی و امنیت روانی مردم بود که بلافاصله در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: حفظ انسجام، همدلی و هم‌افزایی در تمامی سطوح مدیریتی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی استان؛ بسیج و آمادگی کامل همه دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، اجرایی و خدمات‌رسان؛ استمرار خدمات‌رسانی شایسته و مناسب به مردم؛ حفظ ثبات و آرامش بازار و تأمین مستمر کالاهای اساسی مردم از دیگر راهبردهای مدیریت استان طی جنگ ۱۲ روزه بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان خاطرنشان کرد: در نخستین ساعات پس از تهاجم، اولین جلسه فوق‌العاده شورای تأمین استان با حضور تمامی اعضا در محل استانداری تشکیل شد.

امرایی تصریح کرد: در طول ۱۲ روز، ۱۶ جلسه شورای تأمین در سطح استان و بیش از ۱۰۰ جلسه شورای تأمین فوق‌العاده و عادی در شهرستان‌ها برگزار شد. شاهد حضور فعال و در صحنه کلیه اعضای شورای تأمین در استان و شهرستان‌ها نیز بودیم.

وی تاکید کرد: از جمله اقدامات مهم انجام‌شده، تشکیل کمیته‌ای برای پیگیری اجرای مصوبات شورای تأمین بود که با حضور نمایندگانی از سپاه، حوزه امنیتی استانداری، حوزه بازرسی و دستگاه‌های خدمات‌رسان ایجاد شد. این کمیته اجرای مصوبات را به‌صورت میدانی و جدی دنبال می‌کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: طرح پایش سرزمینی در تمام شهرستان‌ها با همکاری بسیج، سپاه، فراجا و سایر دستگاه‌ها اجرا شد. در این طرح، بیش از ۸۰۰۰ نقطه مشکوک شامل کوه‌ها، باغ‌ها و دیگر مکان‌ها که احتمال استقرار تجهیزات دشمن و پهپادها در آن‌ها می‌رفت، شناسایی و بررسی شد.

امرایی اضافه کرد: کشفیات قابل توجهی نیز صورت گرفت، از جمله شناسایی عوامل مشکوک به همکاری با دشمن و کشف تجهیزات نظامی.

وی اظهار کرد: در حوزه زیرساخت‌ها نیز، تمهیدات امنیتی و حفاظتی ویژه‌ای در مراکز حیاتی استان شامل نیروگاه‌ها، سدها، خطوط انتقال و مراکز نظامی و انتظامی به اجرا درآمد. از ظرفیت نیروهای ارتش در این حوزه استفاده شد و پادگان‌ها برای نظارت و حفاظت فعال شدند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان بیان کرد: در سطح استان، بیش از ۵۶ ایست بازرسی با همکاری دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، قضائی و با پشتیبانی اجرایی استانداری و سایر نهادها برقرار شد. همچنین بیش از ۱۳ جلسه ستاد بحران و پدافند غیرعامل در استان تشکیل شد.

امرایی عنوان کرد: در این جلسات، تدابیر لازم برای حفظ زیرساخت‌ها، پیش‌بینی بحران‌ها و سناریوهای اضطراری بررسی شد. نقاط اضطراری در شهرستان‌ها شناسایی و مناسب‌سازی شد تا در صورت نیاز، مردم در آن مکان‌ها مستقر شوند.

وی عنوان کرد: در حوزه اجتماعی و سیاسی، جلسات متعددی با حضور استاندار با نمایندگان مجلس، ائمه جمعه، تشکل‌های مردم‌نهاد، هیئت‌های ورزشی و صنوف مختلف برگزار شد. همچنین جلسه‌ای مشترک بین اعضای شورای تأمین استان و مجمع نمایندگان، و جلسه‌ای دیگر با حضور ائمه جمعه برگزار شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با تاکید بر اینکه نقش مؤثر آیت‌الله شهبانی در شکل‌گیری فضای همدلی و انسجام استان درخور تقدیر است، گفت: امام جمعه همدان در دو جلسه شورای تأمین حضور یافتند و نظرات ارزنده‌ای را مطرح کردند که مورد استفاده قرار گرفت.

امرایی خاطرنشان کرد: در حوزه تشییع شهدا، مراسم‌ها با همکاری سپاه، فراجا، دستگاه‌های امنیتی و اجرایی بدون هیچ مشکلی برگزار شد. همچنین بیش از ۲۰ بیانیه از سوی احزاب و تشکل‌های سیاسی استان صادر شد.

وی تصریح کرد: کمیته‌ای در دفتر سیاسی استانداری تشکیل شد که با حضور میدانی در فرمانداری‌ها، اجرای مصوبات شورای تأمین را رصد و پیگیری می‌کرد. همچنین کمیته زنان و خانواده به مدیریت مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان برای رسیدگی به مسائل روانی و حمایت اجتماعی خانواده‌ها در این مدت فعال بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با بیلن اینکه نظارت بر عملکرد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در رسیدگی به مجروحان جنگی نیز به‌صورت مستمر انجام شد، اظهار کرد: در حوزه‌های اقتصادی، ستاد بحران در معاونت اقتصادی تشکیل شد تا بر بازار، تأمین کالاهای اساسی، نان و سوخت نظارت داشته باشد. همچنین ستاد پشتیبانی جنگ در معاونت توسعه استانداری نیز شکل گرفت.

امرایی تاکید کرد: قهرمان واقعی این جنگ ۱۲روزه، مردم شریف استان همدان و ملت ایران بودند؛ مردمی که با مقاومت، همدلی و حفظ انسجام اجتماعی، خطر فروپاشی اجتماعی و سیاسی را از کشور دور کردند.

وی بیان کرد: اکنون در دوران پساجنگ هستیم؛ دوره‌ای که از یک سو باید زندگی مردم به روال عادی بازگردد و از سوی دیگر، آمادگی نهادهای خدمات‌رسان و امنیتی همچنان در بالاترین سطح حفظ شود.