کد خبر : 131715 تاریخ : 1404/4/24 - 21:32
استاندار همدان عنوان کرد مدیران در هر دوره باید خالق نخستین‌ها باشند استاندار همدان با اشاره به اینکه مدیران در هر دوره مدیریتی باید با نوآوری، خالق اولین‌ها و نخستین‌ها باشند، گفت: رشد اقتصادی نیازمند عزم ملی و اراده حرکت ملی است.

به گزارش الوند، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان در آیین افتتاحیه نخستین نمایشگاه توانمندی‌های بانوان کارآفرین و فعال اقتصادی، با اشاره به اینکه موضوعات اقتصادی، به‌ویژه در حوزه اجتماعی و روابط سیاسی و اجتماعی مدیران در سطح اجرایی، بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: ما بر این باوریم که علاوه بر اقدامات کنونی، کارهای متعددی نیز در حال اجراست و براساس گزارش‌های ما، این فعالیت‌ها به‌صورت مستمر ادامه دارد. نکته مهم این است که مدیران در هر دوره باید به‌عنوان آغازگران مسیرهای جدید شناخته شوند و اقدامات نوآورانه انجام دهند.

ملانوری‌شمسی بیان کرد: ما باید با اتکا به تعالیم رسمی، آموزه‌های فرهنگی و بهره‌گیری از دانش و تکنولوژی روز، زبان مشترکی پیدا کنیم و تلاشی جمعی برای شروع کارهای نو صورت دهیم.

وی اضافه کرد: این روزها، جدای از مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی که همگی اهمیت دارند، آنچه بیش از پیش برجسته شده، مسئله اشتغال، معیشت، اقتصاد و تلاش برای بهبود این حوزه‌هاست.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر و در کنار سیاست‌های کلی نظام، برنامه‌های توسعه‌ای کشور و اکنون در چارچوب برنامه هفتم توسعه، همچنین در پرتو تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری، تمرکز بر ثبات کشور، هم‌افزایی و بسیج ظرفیت‌های ملی برای حل مسائل معیشتی و اقتصادی بوده است. در این راستا، واژگانی مانند کار، کارآفرینی، تولید و اشتغال نقش محوری دارند.

ملانوری‌شمسی تصریح کرد: وقتی از کار سخن می‌گوییم، در واقع از یکی از ارزشمندترین مفاهیم در مکتب اسلام و اقتصاد اسلامی سخن می‌رانیم. برای اشتغال‌آفرینی، نیازمند زیرساخت‌ها و ملزوماتی هستیم.

وی ادامه داد: گروهی از افراد باتجربه و صاحب تخصص، باید به‌عنوان کارآفرین مسیرهای نوین کسب‌وکار را هموار کنند. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاران مالی و اقتصادی نیز باید منابع خود را در مسیر تولید قرار دهند.

استاندار همدان گفت: شعار سال که با تحلیل، تشریح و تأکید مقام معظم رهبری همراه بوده، بر این نکته تأکید دارد که سرمایه‌های مردمی باید در خدمت تولید قرار گیرد.

ملانوری‌شمسی اظهار کرد: گروهی با دانش، تخصص و تجربه و گروهی با سرمایه‌ مالی، باید با هم‌افزایی، زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شوند.

وی بیان کرد: تحقق این هدف نیازمند همکاری همه‌جانبه مردم و دولت است. هیچ‌کدام به‌تنهایی قادر به پیشبرد این امر نیستند. در این مسیر، تفاوتی میان زن و مرد، پیر و جوان، باسواد یا سرمایه‌دار وجود ندارد؛ همه باید مشارکت داشته باشند.

استاندار همدان با بیان اینکه براساس آمار نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: اگر مدیری بخواهد توسعه و پیشرفت را رقم بزند اما در برنامه‌ریزی‌هایش این ظرفیت عظیم انسانی را نادیده بگیرد، مرتکب اشتباهی اساسی شده است.

ملانوری‌شمسی عنوان کرد: از ابتدا باید استفاده از همه ظرفیت‌ها در دستور کار قرار گیرد. بانوان امروز در حوزه‌های تخصصی، علمی، پژوهشی و تولیدی، نه‌تنها هم‌سطح مردان بلکه در بسیاری از حوزه‌ها موفق‌تر عمل کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این ظرفیت‌ها حاصل انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است، اضافه کرد: ما توانسته‌ایم با تقویت زیرساخت‌ها، زنان توانمندی را تربیت کنیم که در عرصه‌های مختلف حضوری جدی دارند.

استاندار همدان تصریح کرد: همان‌طور که در جنگ ۱۲ روزه مشاهده شد، از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب، تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند بوده است. حتی با از دست دادن برخی فرماندهان، در همان روزهای نخست، فرماندهان جدید وارد میدان شدند و مسیر جنگ را ادامه دادند. این یعنی سرمایه انسانی این نظام، توانمند و آماده است.

ملانوری‌شمسی گفت: در همین راستا، باید از همه این نیروهای انسانی استفاده کنیم. نکته کلیدی که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید داشته‌اند، بهره‌برداری از ظرفیت‌های بانوان است.

وی تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های زنان به‌عنوان کارآفرینان و فعالان اقتصادی، گام مهمی در این مسیر است. البته، ظرفیت‌های موجود بسیار بیشتر از آن چیزی است که در این نمایشگاه‌ها به نمایش گذاشته شده و باید برای توسعه آن تلاش کرد.

استاندار همدان بیان کرد: در شرایط فعلی که با چالش‌های امنیتی مواجه هستیم، فعالیت‌های اقتصادی ادامه دارد، بازار گرم است و تولید در حال انجام است.

ملانوری‌شمسی عنوان کرد: حتی برخی سرمایه‌گذاران خارجی که پیش از شروع جنگ به کشور دعوت شده بودند و برای مدتی بازگشتند، اکنون دوباره به کشور بازگشته‌اند و فعالیت خود را از سر گرفته‌اند. این مسئله، نشان‌دهنده امنیت واقعی و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران است.

وی بیان کرد: ما در حوزه کارآفرینی، اشتغال و سرمایه‌گذاری خصوصی، برنامه‌های گسترده‌ای داریم. در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز مطرح شد که برای مقابله با قاچاق، باید تولید داخلی را با کیفیت و با قیمت مناسب افزایش دهیم.

استاندار همدان اظهار کرد: اگر تولید ما پاسخ‌گوی نیاز بازار باشد، فضایی برای قاچاق باقی نمی‌ماند. صرف اقدامات سلبی کافی نیست؛ باید با تولید باکیفیت جای خالی بازار را پر کنیم.

ملانوری‌شمسی خاطرنشان کرد: در همین راستا، فضای عرضه برای تولیدات داخلی در استان و کشور توسعه داده شده است. به‌عنوان نمونه، در نمایشگاه بهار امسال، غرفه‌ها به صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفت. حمل‌ونقل رایگان، تخفیف‌ها و سایر تسهیلات نیز فراهم شد تا کسب‌وکارهای خرد و خانگی بتوانند محصولات خود را عرضه کنند.

وی تصریح کرد: همچنین، در منطقه ۱۹ تهران فضایی ۲۰۰۰ متری شامل ۱۱۰ مغازه جدید فراهم شده که به مدت یک سال به‌صورت رایگان در اختیار صنایع دستی، مشاغل خرد، بانوان کارآفرین و تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت.

استاندار همدان بیان کرد: رایزنی‌هایی نیز برای فروش در کشورهای مختلف از جمله رومانی، مجارستان، ازبکستان، قزاقستان، عراق و سایر کشورها در حال انجام است اما نکته مهم این است که در کنار توسعه علمی و تکنولوژیک، باید فرایند فروش و توزیع را نیز با دانش روز هماهنگ کنیم.

ملانوری‌شمسی عنوان کرد: فروشگاه‌های فیزیکی، مجازی، تلفنی، و ایجاد پلتفرم‌ها و شبکه‌های توزیع برای مشاغل خرد و خانگی باید توسعه یابد تا سطح عرضه ما در بازار ملی و حتی بین‌المللی ارتقاء یابد.