کد خبر : 131704 تاریخ : 1404/4/23 - 14:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد پیشرفت ۶۵ درصدی مرکز جامع سرطان رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر چالش‌های عمرانی دانشگاه، از پیشرفت عمرانی ۶۵ درصدی مرکز جامع سرطان خبر داد و گفت: برای تکمیل این پروژه ملی، عزم جدی دولت، خیرین و مردم ضروری است.

به گزارش الوند، به نقل از وب‌دا همدان، بهروز کارخانه‌ای، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در دیدار با نجات امینی رئیس هیئت مدیره بانک رفاه کارگران، ضمن ارائه گزارشی جامع از وضعیت عمرانی و زیرساختی دانشگاه، اظهار کرد: متأسفانه سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی همدان تنها ۳ متر مربع است، در حالی‌که میانگین کشوری آن ۹ متر مربع است. این یعنی فضای آموزشی موجود، تنها یک سوم استاندارد ملی است؛ شرایطی که منجر به تراکم بالای کلاس‌ها، کاهش کیفیت آموزش و بروز مشکلات متعدد در فرایند تربیت نیروی متخصص می‌شود.

کارخانه‌ای با بیان اینکه بحران زیرساختی فقط محدود به بخش آموزش نیست، به فرسودگی شدید بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه نیز پرداخت و عنوان کرد: بیمارستان سینا از قدیمی‌ترین مراکز درمانی همدان است و عملا تخریب شده تلقی میشود. همچنین بیمارستان شهید بهشتی هم در اختیار سازمان بهزیستی است و دانشگاه نمی‌تواند برنامه‌ای برای توسعه آن داشته باشد.

وی در تشریح طرح بیمارستان هزار تخت‌خوابی که سال‌ها در برنامه توسعه دانشگاه بوده است، بیان کرد: در جلسه‌ای که اخیراً با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داشتیم، مقرر شد به جای ساخت یک‌باره این بیمارستان عظیم که شاید ۱۵ سال زمان ببرد، پروژه به سه بخش ۳۰۰ تا ۳۵۰ تخت‌خوابی تقسیم شود. با این رویکرد، هر بلوک به‌صورت مجزا وارد فاز بهره‌برداری شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، تعداد پروژه‌های عمرانی فعال دانشگاه را بالغ بر ۵۰ مورد اعلام کرد و افزود: تکمیل این پروژه‌ها که شامل طرح‌های متعارف و اولویت‌دار است، نیازمند اعتباری معادل ۶.۹ همت است که این رقم شامل پروژه‌های در حال اجرا، پروژه‌های آتی نظیر دو خوابگاه دانشجویی، کتابخانه مرکزی و آزمایشگاه جامع نیز می‌شود و از این رقم، ۱.۶ همت صرفاً مربوط به تکمیل مرکز جامع سرطان است که هم از نظر نیاز منطقه‌ای و هم از منظر ملی، جایگاه ویژه‌ای در چشم‌انداز توسعه حوزه سلامت دارد.

کارخانه‌ای با تمرکز بر پروژه مرکز جامع سرطان همدان، خاطرنشان کرد: این مرکز از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت عمرانی داشته است. ساختمان این مجموعه شامل ۸ طبقه در قالب ۶ بلوک مجزا بوده و قرار است بخش‌های مختلفی از جمله اتاق‌های عمل، بخش‌های بستری، شیمی‌درمانی و جراحی‌های مرتبط با سرطان را در خود جای دهد.

وی با تأکید بر اهمیت این پروژه برای منطقه غرب کشور، تصریح کرد: تاکنون تجهیزات پیشرفته‌ای مانند دستگاه پت‌اسکن خریداری شده است و به‌زودی به محل اصلی خود در مرکز سرطان منتقل خواهد شد اما تکمیل پروژه، به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد که ۲۰۰ میلیارد تومان آن صرف تکمیل و تجهیز بخش پت‌اسکن خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به ابتکار عمل دانشگاه در جلب مشارکت مردمی، گفت: طی تعامل و همکاری مؤثر با حضرت آیت‌الله هاشمی همدانی، از بزرگان علمی و دینی کشور که اصالتی همدانی دارند، نهضت مردمی تکمیل مرکز جامع سرطان پایه‌گذاری شد. خوشبختانه تاکنون کمک های خوبی از سوی مردم دریافت شده است و این کمک‌ها ادامه دارد.

کارخانه‌ای اظهار کرد: ما باید این نمادهای مشارکت مردمی را در قالب یک نمایشگاه یا موزه کوچک حفظ کنیم تا آیندگان بدانند این مرکز با عشق و تعهد مردم ساخته شده است، نه صرفاً با منابع دولتی.

وی با اشاره به بازتاب گسترده پویش حمایت از مرکز سرطان در سطح ملی، عنوان کرد: چهره‌هایی مانند آقای پرویز پرستویی که بیش از ۷ میلیون دنبال‌کننده در فضای مجازی دارند، پوسترهای پویش را در صفحات خود منتشر کرده‌اند و همین مسئله نقش مهمی در معرفی این طرح در سطح کشور ایفا کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: حمایت‌های معنوی و مادی از سوی نهادهایی همچون سازمان برنامه و بودجه، برخی سرداران نظامی و چهره‌های مؤثر همدانی در پایتخت نیز موجب شده این طرح از یک پروژه محلی به یک مطالبه ملی تبدیل شود. در این راستا، همکاری با وزارت دفاع و مسئولین وزارت بهداشت نیز بسیار راه‌گشا بوده است.

کارخانه‌ای با تأکید بر گسترش بیماری‌های خاص، از جمله سرطان، به‌ویژه در جمعیت سالمندان هشدار داد و خاطرنشان کرد: با روند فعلی رشد جمعیت، کشور در دهه‌های آینده با پدیده سالمندی فراگیر روبه‌رو خواهیم شد و طبق برآوردها، نیاز به خدمات درمانی برای سالمندان پنج برابر بیشتر از سایر گروه‌های سنی خواهد بود.

وی تصریح کرد: : تأسیس مراکزی مانند مرکز جامع سرطان، پاسخی آینده‌نگرانه به این نیاز روزافزون است. هدف ما این است که همان‌طور که مقام معظم رهبری تأکید کردند، بیمار در کشور ما نباید جز درد بیماری، درد دیگری داشته باشد. این یعنی باید کرامت بیمار در اولویت باشد و ساخت این مجموعه دقیقاً در همین راستا تعریف شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: با ادامه حمایت دولت، خیرین، سازمان‌ها و مردم، امید داریم مرکز جامع سرطان همدان در آینده نزدیک به بهره‌برداری کامل برسد و الگویی ملی برای مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت شود.