کد خبر : 131690 تاریخ : 1404/4/19 - 09:00
استاندار همدان اعلام کرد تقویت اعتماد بین رسانه‌ها، مسئولان و مردم ضروری است استاندار همدان گفت: اعتماد بین رسانه‌ها، مسئولان و مردم باید تقویت شود تا پیام‌ها به درستی منتقل شوند و افکار عمومی اقناع گردد.

به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی استانداری همدان، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان، با تأکید بر اینکه رسانه‌های خودی باید به یکدیگر اعتماد کنند و از ایجاد حواشی و شایعات جلوگیری نمایند، اظهار کرد: به عنوان نمونه، در دوران دفاع مقدس، هنوز پس از سال‌ها، جنبه‌هایی از آن جنگ که محرمانه و سری بوده، برای برخی ناشناخته باقی مانده است.

ملانوری‌شمسی بیان کرد: در شرایط ویژه، گاهی لازم است اطلاع‌رسانی با نگاهی امنیتی و حرفه‌ای انجام شود، اما این به معنای عدم اطلاع‌رسانی نیست؛ بلکه باید با سیاست‌گذاری دقیق و خرد جمعی پیش رفت. البته برای تحقق این هماهنگی، آموزش و فرهنگ‌سازی بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها نقش مهمی در این زمینه دارند، خاطرنشان کرد: نقش رسانه تنها انتقال اخبار نیست، بلکه در فرهنگ‌سازی، تبیین مسائل و امیدآفرینی نیز بسیار مهم است. رسانه‌ها باید به گونه‌ای عمل کنند که در عین آگاهی و هوشیاری، موجب نگرانی مردم نشوند. در این میان، اعتماد عمومی به رسانه‌ها و مسئولان بسیار تعیین‌کننده است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه در این جنگ رسانه‌ای و اقتصادی، رسانه‌های داخلی باید حامی نظام و منافع ملی باشند و از انتشار اخبار غلط یا جهت‌دار که به سود دشمن است خودداری کنند، تصریح کرد: وقتی اعتماد متقابل بین مسئولان و رسانه‌ها شکل بگیرد، می‌توان از نقدهای سازنده استقبال کرد و زمینه رشد و بهبود عملکرد فراهم خواهد شد.

ملانوری‌شمسی با بیان اینکه رسانه نباید صرفاً به دنبال جذب مخاطب باشد بلکه باید به منافع بلندمدت نظام و جامعه بیندیشد، از همه رسانه‌ها و فعالان حوزه اطلاع‌رسانی که در این مدت سخت پای کار بوده‌اند، قدردانی کرد و گفت: حضور و تلاش‌های شما در انعکاس صحیح اخبار و کمک به اقناع افکار عمومی قابل تقدیر است و امیدوارم با تشکیل منظم و منسجم شورای اطلاع‌رسانی، بتوانیم با هماهنگی بیشتر، پاسخ‌گوی نیازهای اطلاع‌رسانی مردم باشیم و به تقویت انسجام اجتماعی، امیدآفرینی و اعتمادسازی در جامعه کمک کنیم.

وی با تأکید بر اینکه وجود شورای اطلاع‌رسانی، نیازمند انسجام و هماهنگی جدی است، اظهار کرد: در ذهن من، شورای اطلاع‌رسانی باید همانند شورای تأمین استان عمل کند. همان‌طور که در شورای تأمین، دستگاه‌های مختلف گرد هم می‌آیند، موضوعات مهم امنیتی و اجتماعی را به اشتراک می‌گذارند، گزارش‌ها و اطلاعات را بررسی و نهایتاً تصمیم‌گیری می‌کنند، شورای اطلاع‌رسانی نیز باید چنین جایگاهی داشته باشد. اعضا باید اطلاعات دقیق و موضوعات کلان استان را بیان کنند تا بتوانیم به تصمیمات جمعی و یکپارچه در حوزه اطلاع‌رسانی برسیم.

استاندار همدان کار اصلی شورای اطلاع‌رسانی را سیاست‌گذاری کلان در این حوزه دانست و بیان کرد: اینکه چه موضوعاتی نیاز به طرح در این جلسات دارند و به چه شیوه‌ای باید اطلاع‌رسانی شوند، باید در این شورا مشخص شود. بخش تخصصی اطلاع‌رسانی و رسانه، وظیفه رسانه‌ها و واحدهای روابط عمومی دستگاه‌های دولتی و خصوصی است، اما شورای اطلاع‌رسانی باید سیاست‌گذاری راهبردی کلان را انجام دهد تا فعالیت رسانه‌ها هدفمند و هماهنگ باشد.

وی با بیان اینکه وظیفه رسانه‌ها، انتقال درست و به‌موقع اطلاعات به مردم، ایجاد رابطه دوسویه با دستگاه‌ها و پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه است، تأکید کرد: رسانه‌های ملی و بخش خصوصی نیز به سهم خود کار اطلاع‌رسانی را انجام می‌دهند، اما علت تشکیل شورای اطلاع‌رسانی، لزوم ایجاد هماهنگی در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیمات کلان در زمینه اطلاع‌رسانی است.

استاندار همدان با تأکید بر اینکه در شرایط جنگ و فشارهای شدید، وظیفه رسانه‌ها بسیار سنگین‌تر می‌شود، عنوان کرد: رسانه‌ها باید دو کار مهم را هم‌زمان انجام دهند؛ اول، مردم را از نظر روانی آرام کنند و احساس ناامنی و اضطراب را کاهش دهند تا زندگی روزمره مختل نشود؛ دوم، مردم را نسبت به وضعیت حساس کنند تا از بروز رفتارهایی مانند احتکار و ذخیره‌سازی بی‌رویه جلوگیری شود.

ملانوری افزود: وقتی اعتماد متقابل بین مسئولان و رسانه‌ها شکل بگیرد، می‌توان از نقدهای سازنده استقبال کرد و زمینه رشد و بهبود عملکرد فراهم خواهد شد. بنابراین رسانه باید صرفاً به دنبال جذب همه نو مخاطب باشد بلکه باید منافع بلندمدت نظام و جامعه را در نظر بگیرد.