به گزارش الوند، محسن معصومعلیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در کنفرانس بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو با اشاره به تغییر نظم جهانی و ظهور بازیگران نوظهور، اظهار کرد: در عصر گذار از نظم تکقطبی به جهان چندمرکزی که دنیا در حال بازتعریف نقش بازیگران با اتکا به ظرفیتهای نرم تمدنی خود هستند، گردشگری سلامت مصداقی زنده از تلفیق مؤلفههای قدرت نرم است.
معصومعلیزاده بیان کرد: بر پایه دادههای شورای جهانی سفر و گردشگری، تا پایان سال ۲۰۲۵ گردش مالی گردشگری سلامت در اقتصاد جهانی از مرز ۲۵۰ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت که فراتر از درآمد، این حوزه نقشی بنیادین در بازآرایی تصویر ملتها و توسعه دیپلماسی فرهنگی دارد.
وی عنوان کرد: ایران صرفاً یک مقصد درمانی نیست بلکه یک تمدن شفابخش به شمار میرود، کشوری با سنت هزار ساله پزشکی جامعهمحور، از حکمت طبی ابن سینا تا ساختار دانشپایه بیمارستانهای جندیشاپور، از طب مکمل تا پیشگامی در پیوند اعضا.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ایران امروز با بیش از ۲۵۰ مرکز فعال IPD، صدها کلینیک تخصصی، نیروی انسانی ممتاز و نسبت هزینه به کیفیت، بیرقیب در منطقه، به یکی از پنج قدرت جدید گردشگری سلامت در غرب آسیا تبدیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان تاکید کرد: براساس آمارها، در سال ۱۴۰۳ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت از ۴۰ کشور جهان برای دریافت خدمات درمانی، توانبخشی، طب مکمل و سلامتنگری به ایران سفر کردند.
معصومعلیزاده برگزاری این کنفرانس در شهر همدان را احیای یک میراث استراتژیک توصیف کرد و گفت: تبدیل شهرهایی با ریشههای حکمت و سلامت به موتور محرک توسعه نو، بخشی از رسالت تمدنی ماست.
وی با قدردانی از همه مسئولان، نهادها و دستاندرکاران برگزاری این رخداد، تصریح کرد: ملتهایی ماندگار خواهند بود که بتوانند هم خود را درمان کنند و هم دیگران را. رسالت ما، تبدیل منطقه اکو از یک جغرافیای صرف به یک تمدن سلامتمحور است.
این مقام مسئول تاکید کرد: ایران، خانه فرهنگ، خانه گفتوگو و خانه ملتهاست و آغوش آن همواره روی جهانیان گشوده است.