کد خبر : 121622 تاریخ : 1404/3/21 - 14:00
معاون درمان وزارت بهداشت مطرح کرد رشد منطقه‌ای بدون پیوسته سلامت امکان‌پذیر نیست معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه رشد منطقه‌ای بدون پیوسته سلامت به هیچ عنوان قابل انجام نیست، گفت: توسعه و رشد منابع انسانی و اقتصادی در یک کشور نیازمند جسم، روح و روان سالم است.

به گزارش الوند، سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین افتتاحیه سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشور در حوزه پزشکی خانواده و مراقبت‌های اولیه، اظهار کرد: معتقدم خلاصه مراقبت‌های اولیه سلامت را می‌توان در این جمله خلاصه کرد که «امید به بهبودی، آغاز فرایند درمان است.» اگر پزشک بتواند اعتماد و اطمینان را به بیمار منتقل کند، نیمی از مسیر درمان طی شده است.

رضوی با اشاره به جایگاه تاریخی سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، بیان کرد: سازمان اکو که نخستین بار در سال ۱۳۴۲ توسط ایران، ترکیه و پاکستان پایه‌گذاری شد، امروز با حضور ۱۰ کشور، بستری مؤثر برای تعاملات چندجانبه در حوزه‌های گوناگون از جمله سلامت محسوب می‌شود. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا به عنوان پیشگام، نقش مؤثری در ارتقاء سلامت منطقه‌ای ایفا کند.

وی با تاکید بر سیاست‌های وزارت بهداشت در حوزه گردشگری سلامت، عنوان کرد: در همکاری نزدیک با وزارت میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه، تلاش کرده‌ایم تا زمینه‌های لازم برای پذیرش بیماران از کشورهای مختلف به‌ویژه اعضای اکو فراهم شود. هدف ما تنها درمان نیست، بلکه ارتقاء سلامت روانی، جسمی و اجتماعی بیماران در چارچوب همکاری‌های بین‌المللی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه رشد منطقه‌ای بدون پیوسته سلامت به هیچ عنوان قابل انجام نیست، تاکید کرد: توسعه و رشد منابع انسانی و اقتصادی در یک کشور نیازمند جسم، روح و روان سالم است.

معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ایران با برخورداری از منابع انسانی متخصص، پزشکان مجرب، زیرساخت‌های پیشرفته درمانی و بیمارستان‌های مجهز، ظرفیت ارائه طیف وسیعی از خدمات سلامت از مراقبت‌های پایه تا عمل‌های پیچیده پیوند اعضا را دارد.

رضوی با اشاره به اینکه شعار جهانی گردشگری سلامت بر استفاده از «ظرفیت‌های مازاد» تأکید دارد، تصریح کرد: نباید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که مردم کشور خودمان از خدمات سلامت محروم شوند. اولویت همواره باید با تأمین سلامت داخلی باشد و گردشگری سلامت باید بر پایه ظرفیت‌های مازاد صورت گیرد؛ به‌ویژه در بخش خصوصی.

وی با اشاره به وضعیت انسانی در غزه، گفت: ما به عنوان اعضای جامعه پزشکی بین‌المللی نمی‌توانیم در برابر جان‌باختن روزانه کودکان و غیرنظامیان بی‌تفاوت باشیم.

این مقام مسئول ادامه داد: از این تریبون بین‌المللی، مراتب اندوه عمیق خود را نسبت به وقایع جاری در غزه ابراز می‌کنم و امیدوارم روزی فرا برسد که هیچ انسانی، به‌ویژه کودکان، قربانی جنگ و خشونت نشوند.