به گزارش الوند، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه افتتاح نمایشگاه گردشگری سلامت همدان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هدف این نمایشگاه ارائه توانمندیهای تاریخی، فرهنگی و بهداشتی استان به جامعه بینالمللی است، اظهار کرد: همدان ظرفیتهایی کمنظیر و حتی ناشناخته در حوزه تاریخ، فرهنگ، طب سنتی، حکمت و فلسفه دارد که آن را از سایر مناطق متمایز میکند.
صالحیامیری بیان کرد: امروز با تکیه بر این میراث ارزشمند، درصددیم جریان تازهای از گردشگری سلامت را در کشور پایهگذاری کنیم، جریانی که همدان در قلب آن قرار خواهد داشت.
وی از استاندار همدان و مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بابت همراهی، حمایت و مشارکت مؤثر در برگزاری این رویداد بینالمللی تشکر کرد و افزود: موفقیت این نمایشگاه مرهون همکاری همهجانبه مسئولان استان، از جمله مدیران بخش گردشگری، بهداشت، درمان و سایر نهادهای فعال در این حوزه است.
وزیر میراث فرهنگی عنوان کرد: در آیندهای نزدیک، اجلاس دیگری با حضور مقامات گردشگری و بهداشت کشورهای عضو اکو در همدان برگزار خواهد شد. این نشست مقدمهای برای اجماع بر سر تدوین سند اجرایی مشترک گردشگری سلامت در میان کشورهای عضو اکو خواهد بود. همچنین، پیشنهاد برگزاری اجلاس وزرای گردشگری و بهداشت این کشورها نیز مطرح شده است.
صالحیامیری با اشاره به جایگاه راهبردی همدان در حوزههای فرهنگی و تاریخی، خاطرنشان کرد: همدان شناسنامه تمدن ایرانزمین است؛ شهری که از دیرباز مرکز پزشکی، عرفان، فلسفه و حکمت بوده است و امروز نیز میتواند منشأ حرکتی تازه در توسعه گردشگری سلامت در منطقه باشد.
وی با بیان اینکه با بهرهگیری از این ظرفیت بزرگ، آیندهای روشن در انتظار همدان است، تصریح کرد: این استان میتواند به قطب جدیدی در حوزه گردشگری سلامت تبدیل شود؛ در کنار گردشگری فرهنگی، طبیعی و سنتی که هماکنون در حال شکوفایی است. وزارتخانه ما نیز با تمام توان، در مسیر هدایت گردشگری سلامت به سمت همدان گام برخواهد داشت.
گفتنی است،
نمایشگاه گردشگری سلامت در حاشیه برگزاری سومین کنفرانس بینالمللی گردشگری سلامت و با حضور وزیر میراث فرهنگی و دبیرکل اکو در همدان افتتاح شد.
در این رویداد، نمایندگان لالجین شهر جهانی سفال، دزفول شهر جهانی کپوبافی، کاشان شهر جهانی نساجی سنتی، ملایر شهر جهانی مبلمان منبت، زنجان شهر جهانی ملیله، شیراز و اصفهان بهعنوان شهرهای جهانی صنایع دستی، آباده شهر جهانی منبت، میبد شهر جهانی زیلو، مریوان شهر جهانی کلاش، سیرجان شهر جهانی گلیم، مشهد شهر جهانی گوهرسنگ و تبریز شهر جهانی فرش حضور دارند.
نمایندگان روستاهای جهانی مانند قاسمآباد روستای جهانی چادرشببافی و کلپورگان روستای جهانی سفال نیز با ارائه محصولات منحصربهفرد خود در این نمایشگاه حضور دارند.
این نمایشگاه به معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری کشور میپردازد. نمایشگاه گردشگری سلامت، فرصتی برای معرفی صنایعدستی ایران به بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است، بهویژه که همزمانی آن با سومین کنفوبیشن (کنفرانس - نمایشگاه) گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو، بر اهمیت این رویداد افزوده است.
صنایع دستی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد گردشگری میتواند در کنار حوزه سلامت، الگویی نوآورانه برای توسعه گردشگری پایدار و تقویت صادرات غیرنفتی فراهم کند.