به گزارش الوند، اسد مجیدخان، دبیر کل سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در آیین افتتاح سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت با اشاره به تاریخچه سازمان اکو، اظهار کرد: این سازمان یکی از قدیمیترین نهادهای همکاری در آسیا و جهان است که فعالیت خود را در سال ۱۹۶۴ با مشارکت ایران، پاکستان و ترکیه تحت عنوان RCD آغاز کرد؛ در سال ۱۹۸۵ نام آن به سازمان همکاری اقتصادی تغییر یافت و پس از فروپاشی شوروی، هفت کشور جدید به آن پیوستند.
مجیدخان با تأکید بر ظرفیتهای ایران و بهویژه استان همدان در حوزه گردشگری سلامت، بیان کرد: افتخار دارم که شاهد تلاشهای ارزشمند استان همدان در این زمینه هستم، همدان، با وجود آرامگاه ابنسینا، پدر علم پزشکی، جایگاه نمادینی برای توسعه گردشگری سلامت دارد.
وی با بیان اینکه صنعت توریسم نه تنها مردم منطقه را کنار هم میآورد بلکه میتواند شکافهای اطلاعاتی در حوزههای مختلف را پر کند، نقش تعامل مثبت استاندار همدان را در برگزاری این رویداد بسیار مؤثر دانست و ادامه داد: برگزاری این کنفوبیشن نتیجه همکاری و همراهی نزدیک مسئولان محلی با دبیرخانه اکو بوده است.
دبیرکل سازمان اکو با اشاره به ظرفیت بالای ایران در حوزه میراث فرهنگی، عنوان کرد: ایران بهتنهایی میزبان ۲۸ سایت ثبتشده در فهرست یونسکو است که نشاندهنده جایگاه تاریخی و فرهنگی منحصربهفرد آن در منطقه است.
مجیدخان با تأکید بر اینکه منطقه اکو با هشت میلیون کیلومتر مربع وسعت و جمعیتی افزونبر ۵۰۰ میلیون نفر، یکی از مناطق متنوع و غنی تمدنی جهان است، خاطرنشان کرد: گردشگری سلامت، گردشگری مذهبی، کوهنوردی، گردشگری فرهنگی و دریایی، همه از حوزههایی هستند که با همکاری و یکپارچهسازی کشورها میتوانند به رونق اقتصادی منطقه کمک کنند و چشمانداز ما توسعه پایدار و متنوعسازی اقتصادی از طریق این ظرفیتهاست.
وی با تأکید بر اهمیت تبادل دانش و تجربه میان کشورهای عضو، بر نقش کلیدی گردشگری سلامت در تقویت پیوندهای مردمبامردم و حرکت به سوی توسعه پایدار و لزوم تقویت همکاریهای منطقهای برای توسعه گردشگری سلامت تأکید کرد و از همدان بهعنوان نمادی شایسته برای این حوزه نام برد.
دبیرکل اکو با اشاره به چشمانداز ۲۰۲۰ اکو، تصریح کرد: برگزاری این رویداد فرصتی مغتنم است نه تنها برای تبادل دانش، بلکه برای نمایش ظرفیتهای خدماتی و تقویت مشارکتها است، اطمینان دارم تعاملات این چند روز، پایه و بنیانی برای پیشبرد گردشگری سلامت و همگرایی بیشتر در منطقه خواهد شد.