کد خبر : 10281 تاریخ : ۱۴۰۳/۲/۲۶ - 20:10
در جلسه کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان مطرح کرد لزوم ارائه برنامه و پیشنهاد برای اجرا عملیات در محوطه و مسیر گنجنامه در جلسه کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان بر لزوم ارائه برنامه و پیشنهاد برای اجرا عملیات در محوطه و مسیر گنجنامه توسط شهرداری،‌ میراث فرهنگی و بخش خصوصی و طرح احداث ساختمان راهنمای گردشگری در ورودی‌های سه‌گانه همدان تاکید شد.

به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، حمید بادامی‌نجات، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در جلسه کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورا با موضوع بررسی طرح پیشنهادی محوطه گنجنامه با حضور نماینده بخش خصوص تله‌کابین گنجنامه، مدیران مربوطه در شهرداری و نمایندگانی از میراث فرهنگی، اظهار کرد: محوطه گنجنامه طی سال‌های گذشته دائماً تغییراتی داشته و زحماتی از سوی شهرداری، میراث فرهنگی و بخش خصوصی به منظور بهبود وضعیت در این منطقه گردشگری انجام شده است اما ارائه خدمات بهتر به گردشگران نیازمند اقدامات بیشتری است.

بادامی‌نجات با اشاره به اعتبار پیش‌بینی شده در بودجه ۱۴۰۳ شهرداری در خصوص اجرای اقداماتی در محوطه و مسیر گنجنامه، بیان کرد: ردیفی به این منظور تعریف شده و شهرداری و میراث فرهنگی باید با همکاری بخش خصوصی، برنامه‌ها و پیشنهاداتی در این خصوص ارائه دهند.

وی تصریح کرد: در خصوص ترافیک در این منطقه گردشگری نیز مشکل وجود دارد و تأکید ما به منظور رفع این معضل، نصب دوربین توسط شهرداری با همکاری پلیس راهور و اداره کنترل ترافیک شهرداری در محوطه گنجنامه و اعمال قانون برای متخلفان است.

طرح احداث ساختمان راهنمای گردشگری در ورودی‌های سه‌گانه همدان

این مقام مسئول با بیان اینکه در بحث راهنمای گردشگری نیز طرحی در شورا در دست پیگیری است، افزود: احداث ساختمان‌هایی در ورودی‌های سه‌گانه شهر مد نظر بوده که در ورودی جاده کرمانشاه این ساختمان آماده شده و در ورودی تهران کلنگ‌زنی احداث انجام شده و در ورودی جاده ملایر نیز قرار بر احداث ساختمان است.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه هدف از ایجاد این ساختمان‌ها در مبادی ورودی شهر، ارائه خدمات به مسافران و گردشگران است، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح باید با مدیریت واحد توسط بخش خصوصی توانمند به صورت مشترک با میراث فرهنگی انجام شود.

بادامی‌نجات اظهار کرد: به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری همدان از جمله سایت موزه میدان امام و منطقه توریستی و گردشگری گنجنامه نیاز به حضور راهنمایان گردشگری است که این امر نیازمند هماهنگی بین میراث فرهنگی و بخش خصوصی همچون تله‌کابین گنجنامه است.

وی با بیان اینکه در مباحث عمرانی بهبود مسیر گنجنامه و محوطه نیز باید اقدامات انجام شود، عنوان کرد: اگر ردیف تعیین شده به این منظور کافی نیست، سازمان عمران شهرداری پیشنهاد افزایش اعتبار را به شورا ارائه دهد.

تشدید نظارت‌ها در محوطه و مسیر گنجنامه

این مقام مسئول خواستار تشدید نظارت‌ها در محوطه و مسیر گنجنامه به ویژه در ایام تعطیل و پیک حضور گردشگران شد و گفت: در بحث ایجاد ساختمان به منظور استقرار نیروهای پلیس راهور و نیروی انتظامی و نیروهای پیشگیری از تخلفات در محوطه گنجنامه باید طبق ضوابط این مهم انجام شود.

در بحث ساماندهی مسیر و محوطه گنجنامه باید به دیدگاه‌های بخش خصوصی توجه شود

علی رضایی، رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به برگزاری جلسات متعدد و با خروجی بسیار کم در بحث گنجنامه، اظهار کرد: این موضوع جای بررسی دارد.

رضایی با بیان اینکه به دنبال سرمایه‌گذار هستیم و اکنون یک سرمایه‌گذار برای رونق این منطقه تلاش می‌کند، یادآور شد: با توجه به سال‌های متمادی فعالیت تله‌کابین گنجنامه و تجارب کسب شده باید در بحث ساماندهی مسیر و محوطه گنجنامه به نظرات و دیدگاه‌های این بخش خصوصی نیز توجه شود.

وی خواستار توجه به پیشنهادات سرمایه‌گذار در این موضوع شد و بیان کرد: باید تلاش کنیم این محیط برای بهره‌برداری بهتر سرمایه‌گذار فراهم شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: بخشی از عزت ما و نگاه احترام‌آمیز به ایران و ایرانی در جامعه بین‌المللی ناشی از اسناد پر افتخار تاریخی ما بوده و کتیبه گنجنامه سند تاریخی و هویتی است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان با تأکید بر اینکه وظیفه داریم در نگهداری و معرفی سند هویت ایرانی‌ها و همدانی‌ها تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: باید تلاش بر ارتقا سالیانه این محوطه تاریخی باشد؛ چراکه محوطه گنجنامه آیینه تمام نمای نظم و انضباط شهری بوده و حساسیت بیشتری نسبت به آن لازم است.

رضایی خواستار استفاده از تجارب سایر کشورها و شهرها در حفظ آثار تاریخی و هویتی شد و گفت: شهرداری اولین مسئول در تعامل بین دستگاهی به منظور ساماندهی مسیر و محوطه گنجنامه است تا نواقص و کاستی‌ها در این خصوص رفع شود.

ضرورت مطالعه و طرح جدید به منظور نگهداری و توسعه گنجنامه

رضا ابرارخرم، معاون مالی و اقتصادی شهرداری همدان نیز با بیان اینکه گنجنامه فرصت خوبی در بحث گردشگری همدان است، عنوان کرد: در خصوص نگهداری و توسعه این منطقه گردشگری باید هر سال هزینه شود.

ابرارخرم با تأکید بر اینکه طی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته عملیات عمرانی خاصی در این منطقه انجام نشده است، یادآور شد: اگر شهرداری هر سال هزینه‌هایی در مباحث عمرانی گنجنامه داشت اکنون وضعیت خوبی در این منطقه داشتیم.

وی بیان کرد: مطالعه و طرح جدید به منظور نگهداری و توسعه گنجنامه لازم است و حتی اگر این مسئله هزینه‌ای داشته باشد سرمایه‌گذاری برای شهر و شهرداری است.

پیش‌بینی ۳ ردیف اعتباری برای محوطه گنجنامه

بهروز یزدان‌پور، مدیر فنی شهرداری منطقه یک همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرداری منطقه یک امسال در خصوص محوطه گنجنامه سه ردیف اعتباری پیش‌بینی کرده است، گفت: ابتدا باید ورودی گنجنامه را زیبا کنیم.

یزدان‌پور با اشاره به تلاش‌های انجام شده طی دو سال گذشته در ساماندهی محوطه گنجنامه، بیان کرد: به دنبال اقدامات انجام شده اکنون متراژ قابل توجهی از مسیر گنجنامه وضعیت خوبی دارد.

وی افزود: اعتبار پیشنهادی در بودجه سال جاری در خصوص مسیر گنجنامه ۱۰ میلیارد تومان بوده که متأسفانه ۵ میلیارد تومان مصوب شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در محوطه گنجنامه طی چند سال اخیر با توجه به ترددهای بالا و عدم رسیدگی کافی، تخریب‌هایی رخ داده بود، خاطرنشان کرد: از سال گذشته اصلاحات در این بخش شروع شده و ردیف بودجه ۲.۵ میلیاردی در بودجه ۱۴۰۳ به این مورد تخصیص یافته که کافی نیست.

محوطه گنجنامه نیاز به انجام کار مطالعاتی و مشاوره‌ای به منظور انجام کار عمرانی دارد

مجید جهانگیریان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان همدان نیز با اشاره به قدمت و اهمیت کتیبه‌ها و آبشار گنجنامه، گفت: کتیبه‌ها و آبشار در مالکیت میراث فرهنگی بوده و محوطه در اختیار شهرداری بوده و بخش خصوصی تله‌کابین هم در حال انجام کار است.

جهانگیریان با بیان اینکه محوطه گنجنامه نیاز به انجام کار مطالعاتی و مشاوره‌ای به منظور انجام کار عمرانی دارد، اظهار کرد: باید ملاحظات گردشگری و تاریخی در این موضوع لحاظ شود.

وی با اشاره به اینکه طرح دامنه شمالی الوند نیز برای اقدامات بعدی در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: موضوع ترافیک اکنون یکی از مسائل مهم در این مسیر است؛ این امر تا کنون لاینحل مانده و پرداختن به این مشکل و حل آن نیز باید در دستور کار باشد.

ارزشمند بودن کتیبه‌ها به گردشگران معرفی شود

کلوندی، نماینده تله‌کابین گنجنامه با بیان اینکه اوضاع محوطه گنجنامه نسبت به گذشته بهتر شده است، تصریح کرد: چالش‌های دیگری همچون ترافیک نیز در پیک حضور گردشگران در این منطقه وجود دارد.

کلوندی خواستار نشان دادن ارزش کتیبه‌های گنجنامه شد و ادامه داد: باید ارزشمند بودن کتیبه‌ها به واسطه اقدامات اثرگذار بیش از گذشته به گردشگران معرفی شود.

وی خواستار تشکیل هیئت امنا برای آبشار شد و خاطرنشان کرد: این محوطه گستردگی زیادی دارد و به منظور مدیریت آبشار باید هیئت امنا تشکیل شود.

نماینده تله‌کابین گنجنامه با بیان اینکه دستفروش‌ها در محوطه ساماندهی شده‌اند اما هنوز تعداد بسیاری فعالیت دارند، یادآور شد: متأسفانه عرضه کنندگان مواد غذایی و خوراکی نکات بهداشتی و نظافت را رعایت نمی‌کنند.

وی با اشاره به چالش‌های دیگر در مسیر و محور گنجنامه، اظهار کرد: ساماندهی کلی در این محور نیازمند فعالیت یک تیم نظارتی است؛ در بحث ترافیک نیز با اعمال قانون خودروهای متخلف در مسیرهای پارک ممنوع تا حدودی در بهبود وضعیت ترافیکی اثرگذار خواهد بود.