کد خبر : 10273 تاریخ : ۱۴۰۳/۲/۲۴ - 22:05
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اعلام کرد پیگیری ثبت آیین مذهبی «چال‌قام‌دین» در همدان | ۳۱ اردیبهشت روز باباطاهر می‌شود؟ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه به دنبال ثبت آیین «چال‌قام‌دین» به عنوان میراث مذهبی و نمایشی در استان هستیم، گفت: گروهی از ادیبان مکاتباتی داشتند مبنی بر اینکه واژه بلوار که فرانسوی است، تغییر یابد و پیشنهاد «گلبار» داده شده که پیگیر این موضوع نیز هستیم.

به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، مسعود ویژه، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه دنبال این هستیم آیین «چال‌قام‌دین» را به عنوان میراث مذهبی و نمایشی در استان ثبت کنیم، اظهار کرد: «چال‌قام‌دین» مکانی مقدس بوده که در آن گروهی برای هم‌رکاب شدن با امام عصر(عج) دعا و نذر می‌کردند که دنبال این هستیم این آیین را احیا کنیم.

ویژه با اشاره به اینکه گروهی از شعرا و دغدغه‌مندان حوزه شعر و ادب فارسی پیگیر ثبت روز ۳۱ اردیبهشت ماه به نام شاعر و ادیب همدان «باباطاهر» هستند، بیان کرد: در همین راستا سال گذشته موضوع پیگیری و برنامه‌های خوبی طی این روز در استان برگزار شد و امسال هم با همکاری شهرداری برنامه‌هایی را برای اجرا خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گروهی از ادیبان مکاتباتی داشتند مبنی بر اینکه واژه بلوار که فرانسوی است، تغییر یابد و پیشنهاد «گلبار» داده شده که پیگیر این موضوع نیز هستیم.

این مقام مسئول با تاکید بر لزوم ساماندهی دکه‌های مطبوعاتی، عنوان کرد: نگاه به دکه نگاه عرضه مواد غذایی و یا سیگار است؛ می‌طلبد این دکه‌ها از ذیل سازمان میوه و تره‌بار ذیل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری فعالیت کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به مشکل جا و مکان برخی از مجموعه‌های فرهنگی، گفت: مجموعه‌های متعدد فرهنگی در استان با مشکل مکان اجرا مواجه هستند و از طرفی حسینیه‌های متعددی داریم که تنها در ابتدای محرم فعال هستند؛ از فضای این حسینیه‌ها می‌توان برای چنین مجموعه‌هایی بهره برد.

ویژه خاطرنشان کرد: مجموعه‌های قرآنی مانند جامعه‌القرآن سالانه مبلغ زیادی را به عنوان اجاره می‌دهند و از طرفی برخی حسینیه‌ها خالی است و می‌توان از ظرفیت این حسینیه‌ها برای چنین مجموعه‌هایی بهره برد.

وی به آسیب فرهنگی سگ‌گردانی اشاره کرد و گفت: موارد بالای حیوان‌گزیدگی در استان نگران‌کننده است؛ دو موضوع در این خصوص مطرح است، اینکه متولی ساماندهی سگ‌های ولگرد شهرداری است و طی دو سال اخیر هم تعداد این حیوانات در شهر همدان بیشتر شده و دوم اینکه ترویج فرهنگ غربی سگ‌گردانی را شاهد هستیم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه فرهنگ ناهنجار غربی‌ها را در کشور شاهد هستیم و باید در استان راهکاری برای این موضوع اتخاذ شود، اظهار کرد: برخی مغازه‌ها اقدام به فروش خوراک سگ می‌کنند و ماه‌های اخیر در استان نیز تعداد آن‌ها افزایش یافته که می‌طلبد این موضوع ساماندهی شود.