کد خبر : 10234 تاریخ : ۱۴۰۳/۲/۱۱ - 21:51
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خبر داد: تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همدان با اشاره به تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان، گفت: نوبت اول واکسیناسیون از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه به گروه‌های هدف خورانده شد و مرحله بعدی نیز یک ماه دیگر آغاز می‌شود.

به گزارش الوند، به نقل از وبدا، فاطمه ترکمان‌اسدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی همدان با بیان اینکه بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال طی سال گذشته در این استان تلقیح (خوردن) و تزریق شده است، اظهار کرد: این آمار شامل ۱۲۱ هزار و ۱۱۸ دز واکسن خوراکی و ۴۰ هزار و ۷۰۰ دز واکسن تزریقی می‌شود.

ترکمان‌اسدی بیان کرد: واکسن فلج اطفال تکمیلی همزمان با دیگر نقاط کشور برای گروه‌های هدف دارندگان کودک زیر پنج سال شامل فرزندانی که احتمال می‌رود همراه مادران خود در زندان باشند، اتباع خارجی و کارگران فصلی سیار و کودکان ساکن در مراکز تجمعی همزمان با آغاز هفته سلامت شروع شد.

وی ادامه داد: نوبت اول واکسیناسیون از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه به گروه‌های هدف خورانده شد و مرحله بعدی یا همان نوبت دوم یک ماه دیگر آغاز می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تیم‌های سیار در شهرستان‌های همدان، نهاوند، ملایر و رزن حضور دارند، خاطرنشان کرد: برخی افراد غیر بومی در مزارع کشاورزی همدان به صورت فصلی فعالیت دارند؛ بنابراین با شناسایی و مراجعه به این مراکز نسبت به واکسینه کردن کودکان زیر پنج سال در برابر فلج اطفال اقدام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: واکسن فلج اطفال در بدو تولد، دو، چهار، شش و ۱۸ ماهگی و ۶ سالگی به صورت خوراکی به گروه هدف تلقیح یا خورانده می‌شود البته در چهار و شش ماهگی علاوه بر خوراکی، واکسیناسیون به صورت تزریقی نیز صورت می‌گیرد.

ترکمان‌اسدی عنوان کرد: بیماری فلج اطفال در کشور ریشه‌کن شده به گونه‌ای که از سال ۲۰۰۱ تاکنون هیچ مورد مثبت از فلج اطفال در کشور ثبت و گزارش نشده است و این واکسیناسیون با هدف حفظ شرایط فعلی در کشور انجام می‌شود البته در کشورهای همسایه شامل افغانستان و پاکستان هنوز این بیماری ریشه کن نشده و در حال چرخش است.