کد خبر : 101547 تاریخ : 1404/2/27 - 15:58
در نشستی مطرح شد؛ برنامه‌ریزی شرکت علیصدر برای حضور ۵۰ هزار گردشگر خارجی مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه در بحث گردشگری خارجی استان همدان بسیار ضعف دارد و حضور گردشگران جنوب شرق آسیا در استان نیز کم‌رنگ است، گفت: باید در این زمینه آسیب‌شناسی لازم انجام شود؛ چرا که ما در حال برنامه‌ریزی برای حضور ۵۰ هزار گردشگر خارجی هستیم.

به گزارش الوند، مهران حاجیان، مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه سازمان همیاری شهرداری و شهرداری همدان و شرکت سرمایه‌گذاری ایرانگردی و جهانگردی از سهامداران این شرکت هستند، اظهار کرد: ساختار شرکت سیاحتی علیصدر بر دو پایه گردشگری و بازرگانی استوار است.

حاجیان با بیان اینکه در حال برنامه‌ریزی برای گسترش فضاهای گردشگری شرکت هستیم، عنوان کرد: در حال برنامه‌ریزی برای گسترش فعالیت گردشگری در تالاب شیرین‌سو و روستای اکنلو نیز هستیم.

وی با اشاره به اینکه تولیدات خوبی نیز در حوزه المان‌های شهری داریم، ادامه داد: درصدد هستیم تا در المان‌های شهری نیز فعالیت خود را گسترش دهیم.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با تاکید اینکه بدنه شرکت در سایت علیصدر تا حدی متورم است و نیروی مازاد داریم، بیان کرد: امیدواریم با مدیریت منابع انسانی بسترهای ویژه‌ و جدیدی را در حوزه کارآفرینی ایجاد کنیم.

حاجیان با اشاره به رستوران شیشه‌ای عباس‌آباد، تصریح کرد: پیمانکار قبلی در حال تخلیه این رستوران است و بیش از ۹۰ درصد وسایل خود را برده؛ با برگزاری مزایده نیز پیمانکار جدید انتخاب شد که در صورت انجام تعهدات خود، در این رستوران مستقر خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت بدهی‌های زیادی به ارگان‌هایی مانند دیوان محاسبات، شهرداری همدان و اداره کل میراث فرهنگی داشته که طی سه ماه اخیر (از زمان انتصاب مدیرعامل جدید شرکت) مقدار قابل توجهی از بدهی‌ها، تسویه شده است.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان این شرکت و دانشگاه پیام‌نور کشور، خاطرنشان کرد: بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، خدمات بازدید از غار شگفت‌انگیز علیصدر و اقامت در ویلاهای عباس‌آباد با تخفیفات ویژه برای حدود ۴۰۰ هزار نفر از دانشجویان و بیش از ۱.۲ میلیون نفر از خانواده بزرگ دانشگاه پیام‌نور در سراسر کشور فراهم شد.

وی ادامه داد: همچنین، طی این تفاهم‌نامه، شرکت سیاحتی علیصدر مایل به سرمایه‌گذاری در هر طرحی که کارمندان، دانشجویان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های پیام‌نور سراسر کشور در حوزه‌های فن‌آور، دانش بنیان، گردشگری و استارتاپی داشته باشند، است.

حاجیان بیان کرد: در حال برنامه‌ریزی برای انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه آزاد اسلامی نیز هستیم که احتمالا در سفر رئیس این دانشگاه به همدان در ماه آینده، این اتفاق نیز رقم بخورد.

وی با تاکید بر اینکه در مباحث زیست‌محیطی غار علیصدر توجه و اهتمام ویژه‌ای داریم، اضافه کرد: برای معرفی و شناساندن علیصدر باید اقدامات بیشتری انجام دهیم که با کشورهای مختلفی مانند بنگلادش، کره‌جنوبی، روسیه، عمان، چین و امارات در حال گفت‌وگو و رایزنی هستیم.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه در حوزه تبلیغات محیطی در استان و کشور نیز اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: تبلیغات در ورودی تهران و شهرستان‌هایی مانند نهاوند، ملایر، کبودرآهنگ انجام شده است اما باز هم به تبلیغات بیشتری نیاز داریم.

حاجیان با اشاره به اینکه از ظرفیت رسانه‌ها نیز می‌توان برای معرفی بیشتر علیصدر کمک گرفت، اضافه کرد: در بحث شفاف‌سازی نیز اقدامات خوبی انجام شده است؛ تمام قراردادهای شرکت تا پایان خرداد ماه بر روی سایت اصلی علیصدر بارگذاری خواهد شد تا تمام جزئیات قراردادها در دسترس مردم و اصحاب رسانه باشد.

وی با تاکید بر اینکه برای فروش بلیت و جلوگیری از تشکیل بازار سیاه نیز اقدامات خوبی در حال انجام است، اظهار کرد: در پایان سال ۱۴۰۳، برای اولین بار در کشور فروش اینترنتی بلیت غار علیصدر برای مسافران خارجی شروع شد. مسافران خارجی می‌توانند با بارگذاری مدارک شناسایی خود، بلیت غار را با نرخ رسمی وزارت میراث فرهنگی برای گردشگران خارجی تهیه کنند.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از بلیت‌های غار به صورت اینترنتی به فروش می‌رسد و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های انجام شده، بتوانیم طی امسال میزان فروش آنلاین را به بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد برسانیم. این درحالی است که، پیش از این آمار فروش اینترنتی بلیت‌ها، ۰.۳ درصد بود.

حاجیان با اشاره به اینکه این شرکت به تمامی اهداف مورد نظر خود در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری ۱۴۰۳ دست پیدا کرد، بیان کرد: در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ نیز حضور فعالی داشتیم و تفاهم‌نامه‌هایی با شرکت‌های بزرگی انجام شد. این شرکت در همایش گردشگری سلامت در خرداد ماه نیز جایگاه ویژه‌ای خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه در همایش سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی استان در روز پنجشنبه نیز توانستیم چند تفاهم‌نامه خوب در حوزه گردشگری کشاورزی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در کنار مجتمع غار علیصدر زمین‌های خوبی داریم که می‌توانیم در حوزه گردشگری کشاورزی نقش خوبی داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به سایت ۲۳۰ هکتاری این شرکت در سایت علیصدر، اظهار کرد: این طرح نیز در مراحل نهایی قرار دارد و در تلاش هستیم تا طی هفته‌های آتی و یا اوایل خرداد ماه بحث محدوده و حریم غار را مشخص کنیم.

حاجیان اضافه کرد: برای سایت ۲۳۰ هکتاری، یک شهرک نمونه گردشگری نیز طراحی شده است که در افزایش ظرفیت گردشگری علیصدر و استان می‌تواند موثر باشد.

وی با اشاره به سایت‌های رها شده تیراندازی و رصدخانه علیصدر، ادامه داد: به شدت پیگیر هستیم تا مشکلات موجود در این سایت‌ها برطرف و فعال شوند.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه به دنبال افزایش تعامل و مشارکت با روستای علیصدر هستیم، تاکید کرد: طی سه ماه گذشته حدود ۴ میلیارد تومان در حوزه‌های پسماند، حمل زباله، آتش‌نشانی، خرید آب، ماشین‌آلات و تجهیزات کمک کردیم تا اتفاقات خوبی در این روستا رقم بخورد.

حاجیان با تاکید بر اینکه این شرکت برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی نیز آماده است، اضافه کرد: در بحث گردشگری خارجی استان همدان بسیار ضعف دارد؛ در رایزنی با سفیر بنگلادش، یکی از انتقادها نبود پرواز مستقیم از این کشور به ایران بود که قرار شد با رایزنی‌ با دفاتر خدمات مسافرتی بتوانیم در این موضوع نیز تحولی ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه حضور گردشگران جنوب شرق آسیا در استان کم‌رنگ است، تاکید کرد: باید در این زمینه آسیب‌شناسی شود؛ ما در حال برنامه‌ریزی برای حضور ۵۰ هزار گردشگر خارجی هستیم.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر عنوان کرد: برای ثبت جهانی غار نیز جلسات متعددی برگزار شده و به صورت ویژه پیگیر این موضوع هستیم؛ در ابتدا بیان شد که به دلیل دستکاری‌های انجام شده، امکان ثبت وجود ندارد اما پس از بحث و تبادل نظر، این نتیجه حاصل شد که امکان ثبت وجود دارد. اگر به صورت زنجیره‌ای همراه با غار سراب که در نزدیکی علیصدر است، انجام شود، امکان ثبت جهانی وجود دارد.

حاجیان با تاکید بر اینکه طرح توسعه غار علیصدر نیز در مراحل پایانی قرار دارد و دستگاه‌هایی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی پای کار هستند تا عرصه غار مشخص شود، گفت: بالغ بر ۳۰ همت آمادگی سرمایه‌گذاری و پذیرش سرمایه‌گذار داریم.

وی با اشاره به چهار بانده شدن محور همدان به علیصدر، تصریح کرد: این پروژه که بودجه هزار میلیارد تومانی دارد، مدتی تعطیل بود که الان حدود یک ماه است که دوباره فعال شده است و قول دادند تا پایان شهریور ماه فاز اول این پروژه به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر یادآور شد: حدود ۸۰ درصد از ۱۹۱ فروشگاه، رستوران، واحد اقامتی، سوپرمارکت و .. قرارداد ندارند که در حال ساماندهی آن‌ها نیز هستیم.

حاجیان با بیان اینکه در حوزه بوم‌گردی روستای علیصدر ورود خواهیم کرد، عنوان کرد: شرکت علیصدر تاکید به دانش‌بنیان شدن دارد که زمینه‌های لازم را فراهم کرده‌ایم.