کد خبر : 101539 تاریخ : 1404/2/24 - 16:13
استاندار همدان تاکید کرد همدان، یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های علمی کشور است استاندار همدان با اشاره به اینکه استان همدان با جایگاه ویژه‌اش در تولیدات علمی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های علمی کشور مطرح است، گفت:همکاری‌های علمی و نوآورانه در توسعه استان اهمیت فراوان دارد و باید از ظرفیت‌های دانشگاهیان و نخبگان برای حل مشکلات و پیشرفت استان بهره‌برداری کنیم.

به گزارش الوند، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان در اختتامیه چهارمین جشنواره دستاوردها و توانمندی‌های دانشجویان پیام نور همدان، اظهار ‌کرد: استان همدان با جایگاه ویژه‌اش در تولیدات علمی، همچون دانشگاه‌های پیام‌نور، علوم‌پزشکی و هنر اسلامی، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های علمی کشور مطرح است.

ملانوری‌شمسی با بیان اینکه در کنار سرمایه‌های علمی و فرهنگی، همدان از ظرفیت‌های اقتصادی گسترده‌ای نیز برخوردار است، عنوان کرد: این استان بزرگ‌ترین تولیدکننده گندم، گردو، انگور و سیر در کشور است و با بیش از ۱۳۰۰ گونه گیاه دارویی، از جمله گیاهان منحصر به‌فرد همچون گشنیز و رازیانه، جایگاه ویژه‌ای در حوزه کشاورزی دارد.

وی ادامه داد: همچنین، استان همدان به‌عنوان قطب صنایع‌دستی کشور با بیش از ۸۵ رشته فعال، از جمله سفالگری در لالجین و منبت‌کاری در ملایر، شناخته می‌شود.

استاندار همدان با اشاره به اینکه در حوزه معادن، همدان با ۳۲ کانی معدنی فعال و ۲۱ گونه گوهرسنگ متنوع، یکی از استان‌های برجسته در این بخش است، بیان کرد: توجه ویژه‌ به ظرفیت‌های معدنی و گوهرسنگ‌ها در استان همدان الزامی است.

ملانوری‌شمسی با اشاره به نقشه جامع تحول و پیشرفت استان، بر لزوم هم‌افزایی میان مراکز علمی و بدنه اجرایی استان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری، منابع طبیعی، آب و محیط زیست تأکید کرد و گفت: این نقشه با هدف رفع حلقه‌های مفقوده در توسعه استان، از پیوند واقعی میان ظرفیت‌های بومی و بخش خصوصی برای رشد و پیشرفت استان در تمامی ابعاد تدوین شده است.

وی با تاکید بر اینکه گردشگری یکی از محورهای کلیدی توسعه استان است، خاطرنشان کرد: گردشگری به‌عنوان صنعتی کم‌هزینه، کم‌مصرف و اشتغال‌زا معرفی شد که با توجه به تنوع فرهنگی و قومی استان (فارس، ترک، کرد، لر، لک)، می‌تواند زمینه‌ساز رشد و توسعه انواع مختلف گردشگری، از جمله گردشگری تاریخی، فرهنگی، علمی، درمانی و حتی گردشگری خواب شود.

استاندار همدان، بر اهمیت استفاده بهینه از ظرفیت‌های طبیعی، علمی، فرهنگی و انسانی همدان برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی تأکید کرد و یادآور شد: باید با شناخت دقیق از این ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی و اقدامات مؤثری انجام دهیم تا از این فرصت‌ها بهره‌برداری بهینه شود.

ملانوری‌شمسی با تاکید بر اینکه همدان به‌عنوان استانی با منابع طبیعی غنی، آب‌وهوای مناسب، و جوانان مستعد، پتانسیل‌های فراوانی برای توسعه دارد، تصریح کرد: همکاری‌های علمی و نوآورانه در توسعه استان اهمیت فراوان دارد و باید از ظرفیت‌های دانشگاهیان و نخبگان برای حل مشکلات و پیشرفت استان بهره‌برداری کنیم.

وی تاکید کرد: تلاش‌های علمی و پژوهشی در حوزه‌های انرژی و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی نیز در حال انجام است که می‌تواند در آینده نقشی کلیدی در تحول اقتصادی و صنعتی استان ایفا کند.