به گزارش الوند، رضا اخلاصمند، مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان در جریان بازدید مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از سد کلان و تأسیسات وابسته، اظهار کرد: در حال حاضر سد کلان ملایر ۳۵ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب ذخیره آب دارد، که معادل ۷۹ درصد حجم کل مخزن سد محسوب میشود.
اخلاصمند بیان کرد: این در حالی است که میزان ذخیره آب در مدت زمان مشابه در سال آبی گذشته ۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب بوده و امسال نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه شرایط بارش در سال آبی جاری مناسب نبوده و رعایت الگوی مصرف باید مد نظر قرار گیرد، عنوان کرد: میانگین متوسط بارش های استان بر اساس گزارش ایستگاه های مبنا از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۷۹ میلیمتر بوده که به نسبت سال گذشته ۲۶ درصد و بلند مدت ۱۳ درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان میزان متوسط بارندگی در سال گذشته را ۳۷۷ میلیمتر و بلند مدت را ۳۲۱ میلیمتر دانست و تصریح کرد: کاهش میزان نزولات جوی بر رواناب های بالا دست سد تأثیر گذشته و ورودی سد کلان ملایر نیز با کاهش چشمگیر به نسبت سال گذشته به ۱۲۰ لیتر در ثانیه رسیده است.
اخلاصمند تاکید کرد: بر اساس گزارشایستگاه باران سنجی، میزان بارندگی شهرستان ملایر نسبت به مدت مشابه در سال آبی گذشته ۳۹ درصد کاهش داشته است.
وی ظرفیت سد کلان را ۴۵ میلیون مترمکعب دانست و ادامه داد: سد کلان نقش حیاتی در تأمین آب منطقه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد آب مورد نیاز شرب شهر ملایر و روستاهای مسیر از سد کلان تأمین میشود، گفت: ۴۰۰ لیتر در ثانیه از آب سد کلان به تصفیه خانه سد منتقل و بعد از فرایندهای تصفیه از طریق خط لوله ۳۷ کیلومتری به شبکه شرب شهرستان منتقل، مابقی نیاز آبی شهر از طریق چاههای شهرستان جبران میگردد.
اخلاصمند با اشاره به اینکه ۲۱ کیلومتر از خط ۳۷ کیلومتری آبرسانی به شهرستان ملایر از نوع لولههای GRP با قطر ۹۰۰ میلیمتر و ۱۶ کیلومتر انتهایی از نوع لولههای چدن داکتیل با قطر ۷۰۰ میلیمتر است، اظهار کرد: تصفیه خانه شهرستان ملایر به روش BOT توسط سرمایهگذار بخش خصوصی احداث شده است.