کد خبر : 101497 تاریخ : 1404/2/18 - 11:09
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تاکید کرد نمایشگاه کتاب، ۲۲ اردیبهشت به نام همدان است مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب، فرصتی است که منجر به نهادینه شدن فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در جامعه شده و بر توسعه فرهنگی کشور اثرگذار است، گفت: در این رویداد روز دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت به نام روز همدان نامگذاری شده است که این فرصت را غنیمت میشماریم تا سطح فرهنگی استان در حوزه کتاب و کتابخوانی را در آن نشان دهیم.

به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، محمدرضا جوادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب، فرصتی است که منجر به نهادینه شدن فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در جامعه شده و بر توسعه فرهنگی کشور اثرگذار است.

جوادی بیان کرد:در این رویداد روز دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت به نام روز همدان نامگذاری شده است که این فرصت را غنیمت میشماریم تا سطح فرهنگی استان در حوزه کتاب و کتابخوانی را در آن نشان دهیم.

وی عنوان کرد: خواندن کتاب، مهم‌ترین عادت و مناسبات مردم ایران بوده و کتابخانه در ایران نقش یک نهاد بنیادی و اساسی داشته است که پیشینه چندهزار ساله دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: ایران یکی از قدیمی‌ترین کشورها از نظر وجود مراکز علمی و فرهنگی است که مدرسه جندی‌شاپور و دارالحکمه عباسی، نمونه مراکزی است که محل تبادل نظر و جذب دانشمندان مختلف سوریانی، بابلی و یونانی بوده است.

جوادی با اشاره به نقش مطالعه در کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی، تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد که تعداد زیادی از بزهکاران، تحصیلات کافی ندارند در حالی که میزان ارتکاب جرم افراد تحصیل کرده، کم است که اهمیت کتاب‌خوانی و آگاهی را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه دغدغه کتاب باید دغدغه همه کسانی باشد که به فکر توسعه اجتماعی هستند، یادآور شد: نمایشگاه کتاب تهران غیر از اینکه به اقتصاد نشر کمک می‌کند و کارنامه نشر سالانه ایران را نشان می‌دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان تاکید کرد: نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت اجتماعی برای ایران است؛ چرا که از سراسر کشور در این رویداد به صورت حضوری و مجازی حضور دارند و ارتباطات و فرصت‌های بسیاری خلق می‌کنند.

جوادی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰ نشست در این دوره ۱۱ روزه برگزار می‌شود، اضافه کرد: شعار این دوره «بخوانیم برای ایران» است.

وی بیان کرد: سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت) آغاز به کار کرد و ناشران به مدت ۱۱ روز، فرصت دارند آثار خود را در بازاری بزرگ به مخاطبان عرضه کنند و از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه دعوت می‌شود تا از این رویداد بزرگ ملی بازدید کنند .

گفتنی است، این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضای مسقف نزدیک به ۷۵ هزار متر مربع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. در نمایشگاه کتاب سال جاری دو فضای دو هزار مترمربعی در دو سوی گنبدخانه مصلی برای بخش ناشران آموزشی تدارک‌ دیده‌ شده است.

بخش کودک‌ونوجوان نیز در زیرزمین شبستان شرقی با فضایی بالغ بر ۲۰ هزارمترمربع برپا خواهد شد. همچنین نمایشگاه کتاب سی و ششم به‌صورت مجازی نیز در book.icfi.ir برگزار می‌شود.