کد خبر : 101486 تاریخ : 1404/2/17 - 15:44
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان اعلام کرد بانوان خبرنگار؛ بازوی فکری مدیران مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان با بیان اینکه توانمندسازی بانوان، توسعه همه‌جانبه بانوان و تحول در حوزه بانوان موضوعاتی است که باید به آن‌ها نگاه ویژه‌ای شود، گفت: بانوان خبرنگاران به دلیل اینکه در جلسات متفاوت حضور دارند، به موضوعات روز آگاهی دارند و می‌توانند به عنوان بازوان فکری مدیران عمل کنند.

معصومه باقری، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان در جلسه مشورتی با بانوان خبرنگاران استان همدان که با حضور حسن گوهرپور، مشاور رسانه و روابط عمومی استاندار همدان برگزار شد، اظهار کرد: بانوان خبرنگاران به دلیل اینکه در جلسات متفاوت حضور دارند، به موضوعات روز آگاهی دارند و می‌توانند به عنوان بازوان فکری مدیران عمل کنند.

باقری با اشاره به اینکه بانوان بهتر می‌دانند که چه حوزه‌هایی نیاز به تقویت و اصلاح دارد و راهکار پیشنهاد می‌دهند، اضافه کرد: فصل شانزدهم برنامه هفتم پیشرفت تحت عنوان «زن، خانواده و جامعه» به حوزه زنان و خانواده پرداخته است که نشان از اهمیت این موضوع در دولت دارد.

وی ضمن اشاره به شش محور سیاست‌های ابلاغی مرکز زنان و خانواده وزارت کشور، تصریح کرد: در زمینه تقویت عدالت و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه اقشار زنان در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، استان همدان سفرهای شهرستانی را برنامه‌ریزی کرده است که تا کنون سفر به سه شهرستان رزن، اسدآباد و بهار انجام شده که علاوه بر شناسایی ظرفیت‌ها، پیگیری‌های لازم برای مناصب مدیریتی براساس شایسته‌سالاری نیز در حال اجرا است.

این مقام مسئول ادامه داد: برای شناسایی بانوان توانمند و شایسته نیز طرحی در حال اجرا است و به صورت حضوری با این بانوان ملاقات می‌کنم تا حمایت‌های لازم از آن‌ها انجام شود.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان بیان کرد: یکی از اهداف سفرهای شهرستانی، تمرکززدایی از مرکز استان و توجه بیشتر به شهرستان‌ها و روستاهاست تا بتوانیم از نزدیک در جریان مسائل، مشکلات و چالش‌های این افراد آشنا شویم.

باقری عنوان کرد: تقویت و تحکیم خانواده، تحول جمعیت و کاهش آسیب‌های اجتماعی یکی دیگر از سیاست‌های ابلاغی است که در این زمینه ستاد جوانی جمعیت و حمایت از خانواده برگزار می‌شود. با توجه به پیش‌رو بودن هفته جوانی جمعیت، لازم است که این نکته را یادآوری کنیم که اقدامات ما فقط محدود به این یک هفته نباشد و در تمام طول سال به این موضوع دقت و توجه کنیم.

وی تاکید کرد: در حوزه جوانی جمعیت باید کار را به سازمان‌های مردم‌نهاد سپرد؛ در واقع باید مشارکت مردمی را در اجرای اقدامات این حوزه افزایش داد تا نتیجه مورد نیاز به دست آید.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان با اشاره به اینکه توانمندسازی و افزایش مشارکت اقتصادی و اجتماعی زنان و دختران، سومین سیاست ابلاغی مرکز زنان و خانواده وزارت کشور است، گفت: برای اجرای این سیاست در استان، استاندار همدان دستور ایجاد ستاد توسعه و پیشرفت بانوان را داد که اولین جلسه آن هفته گذشته، چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه برگزار شد.

باقری با بیان اینکه ستاد توسعه و پیشرفت بانوان، پنج کمیته ستاد استان را به صورت فرایندی اجرا می‌کند، خاطرنشان کرد: در این ستاد ما به دنبال شناسایی نخبگان و ایده‌های نو، شناسایی و احصا ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه‌گذار، اطلاع‌رسانی، پایش و ارزیابی عملکرد هستیم.

وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم تا مشکلات و موانع پیش‌روی بانوانِ فعال اقتصادی رفع شود و جلساتی نیز با همین مضمون برگزار شده است، یادآور شد: بانوان بسیار توانمندی در حوزه‌های اقتصادی داریم که حتی می‌توانند علاوه بر استان، به خارج از استان و خارج از کشور نیز سرمایه‌آفرینی کنند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان با بیان اینکه افزایش سرمایه اجتماعی چهارمین سیاست ابلاغی از مرکز زنان و خانواده وزارت کشور است، تصریح کرد: نگاه ویژه‌ای به افزایش سرمایه‌های اجتماعی در حوزه بانوان در استان وجود دارد و برنامه‌ریزی‌های در این زمینه انجام شده است مانند برگزاری جشن «بانوان افتخار آفرین شهر من» در شهرستان‌ها.

باقری با تاکید بر اینکه باید برنامه‌های خاصی برای حوزه افزایش سرمایه اجتماعی داشته باشیم، گفت: مشارکت مردم یکی از شاخصه‌های افزایش سرمایه اجتماعی در حوزه بانوان است که در نتیجه به ایجاد نشاط اجتماعی که یک اصل است، منتهی می‌شود.

وی تصریح کرد: تقویت و توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه زنان و خانواده یکی دیگر از سیاست‌های ابلاغی است که سمن‌های این حوزه در استان شناسایی و رصد شده است. همچنین، در سفرهای شهرستانی جلسه‌ای با حضور بانوان کارآفرین و سمن‌های فعال در حوزه زنان و خانواده برگزار می‌کنیم تا گوش شنوایی برای آن‌ها باشیم و بتوانیم مشکلات آن‌ها را حل کنیم.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان با اشاره به اینکه نشاط اجتماعی نیز از دیگر برنامه‌هاست و در سفرهای شهرستانی، جشنی در این راستا برگزار می‌شود، بیان کرد: حمایت همه جانبه از بانوان و شبکه‌سازی برای ایجاد تحول جدی در حوزه زنان و خانواده از دیگر موضوعاتی است که باید نگاه ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشیم.

گفتنی است، مشارکت مردمی، تقویت رویکرد سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های جهادی در حوزه زنان و خانواده؛ برقراری تعامل دوسویه رسانه‌ها و خبرنگاران شبکه‌های اجتماعی با اداره کل امور زنان و خانواده؛ تجایگاه زنان در نظام مدیریت و تصمیم‌گیری؛ جزو مصوبات جلسه پیشین بود که همگی اجرایی شد.