کد خبر : 101473 تاریخ : 1404/2/15 - 11:22
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر تاکید کرد اقامت مردم در بوم‌گردی‌ها، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی پایدار و توانمندسازی جوامع محلی است رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر گفت: بوم‌گردی سفری مسئولانه به جاذبه‌های طبیعی است که در آن گردشگران ضمن لذت بردن از محیط، به حفظ آداب و رسوم، محیط زیست و کیفیت زندگی جامعه محلی کمک می‌کنند. این نوع گردشگری، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی پایدار و توانمندسازی جوامع بومی است.

به گزارش الوند، ابراهیم جلیلی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر با اشاره به گرایش روزافزون مسافران به مقاصد بکر و آرام، اظهار کرد: امروزه به دلیل شلوغی شهرها و مشغله‌های فراوان، گردشگران به دنبال فضاهای طبیعی، سالم و کم‌دغدغه هستند؛ به همین دلیل، روستاگردی و سفر به مناطق دست‌نخورده به یکی از پرطرفدارترین انواع گردشگری تبدیل شده است.

جلیلی بوم‌گردی را همان اکوتوریسم دانست و بیان کرد: بوم‌گردی سفری مسئولانه به جاذبه‌های طبیعی است که در آن گردشگران ضمن لذت بردن از محیط، به حفظ آداب و رسوم، محیط زیست و کیفیت زندگی جامعه محلی کمک می‌کنند. این نوع گردشگری، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی پایدار و توانمندسازی جوامع بومی است.

وی با بیان اینکه شهرستان ملایر دارای پنج روستای هدف گردشگری ثبت ملی است، از وجود سه اقامتگاه بوم‌گردی در این شهرستان خبر داد و عنوان کرد: بوم‌گردی شهر پنهان سامن به عنوان اولین و موفق‌ترین نمونه در ملایر، بوم‌گردی سالیز در روستای ازناو و بوم‌گردی غزاله در روستای هدف گردشگری مانیزان در این شهرستان فعال هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ملایر با دارا بودن سه اقامتگاه بوم‌گردی فعال و مجموع ۲۰ اتاق و سوئیت، ظرفیت اسکان ۸۵ گردشگر را برای شب اقامت، فراهم کرده است.

جلیلی تصریح کرد: این واحدها که در ایام نوروز با میزان اشغال بالای ۷۰ درصدی مواجه بودند، نشان‌دهنده استقبال چشمگیر از گردشگری روستایی در این منطقه است اما نگاه دقیق‌تر به پتانسیل‌های ملایر در حوزه بوم‌گردی، گویای فرصت‌های گسترده‌تری است.

وی تاکید کرد: این شهرستان از ظرفیت بی‌نظیری برای توسعه اکوتوریسم برخوردار است و دو روستای حسین‌آباد ناظم با پیشینه غنی در تولید صنایع‌دستی مانند گیوه‌بافی و روستای آهو با چشم‌اندازهای کوهستانی و مسیرهای طبیعت‌گردی هنوز از نعمت خانه‌های بوم‌گردی محروم مانده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر با اشاره به اینکه برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌های بکر، ضروری است با معرفی جذابیت‌های اقتصادی و گردشگری این روستاها، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را ترغیب به مشارکت کنیم، افزود: ایجاد خانه‌های بوم‌گردی در حسین‌آباد ناظم می‌تواند پیوندی میان گردشگری و صنایع‌دستی اصیل برقرار کند؛ حال آنکه روستای آهو با توجه به موقعیت کوهپایه‌ای خود، پتانسیل تبدیل به پایگاه طبیعت‌گردی و کوهنوردی را داراست.

وی ادامه داد: این اقدام نه‌تنها به اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی محلی می‌انجامد، بلکه حلقه‌های مفقوده زنجیره گردشگری ملایر را تکمیل خواهد کرد.

جلیلی در خصوص آینده گردشگری روستایی، گفت: تحول واقعی فعالیت های بوم گردی در گرو به‌کارگیری فناوری‌های نوین است، بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت‌های فضای مجازی، کاربرد راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و به‌روزرسانی مستمر دانش فعالان این حوزه، می‌تواند تحولی چشمگیر در جذب گردشگر و افزایش سودآوری واحدهای بوم‌گردی ایجاد کند.