کد خبر : 101446 تاریخ : 1404/2/10 - 17:28
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد امسال ۳۵ واحد صنعتی و معدنی به چرخه تولید باز می‌گردد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه با کمک فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان توانستیم کلید واژه ارزش افزوده را در تولیدات صنعتی و معدنی استان به کار بگیریم، گفت: هدف‌گذاری ما برای سال جاری، بازگرداندن حداقل ۳۵ واحد صنعتی و معدنی دیگر به چرخه تولید است.

به گزارش الوند، احمد شانیان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جمع خبرنگاران با تاکید بر ایجاد ارزش افزوده در تولیدات صنعتی و معدنی استان، اظهار کرد: این کلیدواژه مهم را توانستیم با کمک فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به کار بگیریم و شاهد ثمرات آن باشیم.

شانیان با اشاره به رشد چشمگیر سرمایه‌گذاری در استان، بیان کرد: این سرمایه‌گذاری‌ها طیف وسیعی از صنایع را در بر می‌گیرد؛ از صنایع معدنی که استان ما از دیرباز در آن خوش درخشیده، تا صنایع داخلی با تنوع تولیداتشان، صنایع غذایی که با توجه به ظرفیت‌های کشاورزی استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همچنین سایر بخش‌های صنعتی که هر کدام به نوعی در توسعه استان نقش ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که بخشی از این سرمایه‌گذاری‌ها به مرحله بهره‌برداری رسیده و ثمره آن را در رشد بیش از ۲۰ درصدی صدور پروانه‌های صنعتی شاهد هستیم.

مدیرکل صمت استان همدان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در استان فعال هستند و بیش از ۳۰۰ واحد صنعتی دیگر نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در حال تکمیل مراحل ساخت و آماده‌سازی برای بهره‌برداری هستند که این امر، نویدبخش رونق بیشتر صنعت استان در آینده نزدیک است.

شانیان احیای واحدهای صنعتی و معدنی راکد یکی از اولویت‌های اصلی در این اداره کل دانست و تصریح کرد: این واحدها سرمایه‌های ملی هستند که متأسفانه به دلایل مختلف از چرخه تولید خارج شده‌اند. ما با یک رویکرد فعالانه و مبتنی بر پایش دقیق تک تک این واحدها، تلاش کرده‌ایم موانع تولید آن‌ها را شناسایی و برای رفع این موانع راهکارهای عملیاتی ارائه دهیم.

وی اضافه کرد: در همین راستا، جلسات متعددی با حضور دستگاه‌های اجرایی ذیربط و مالکان این واحدها در سطح استان برگزار شده است. خوشبختانه، این تلاش‌ها به ثمر نشسته و در چند ماه اخیر، شاهد بازگشت بیش از ۱۵۰ واحد صنعتی و معدنی به چرخه تولید بوده‌ایم.

مدیرکل صمت استان همدان عنوان کرد: هدف‌گذاری ما برای سال جاری، بازگرداندن حداقل ۳۵ واحد صنعتی و معدنی دیگر به چرخه تولید است و امیدواریم با تلاش مضاعف بتوانیم از این هدف نیز فراتر رویم.

شانیان با بیان اینکه جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی یکی از دغدغه‌های جدی ما در استان است، گفت: تمرکز اصلی ما در این زمینه بر حوزه معادن و صنایع معدنی بوده است که خوشبختانه، معادن خوب و دارای ظرفیت مناسب در استان شناسایی و تعیین تکلیف شده‌اند و تلاش ما بر این بوده که با ایجاد صنایع تبدیلی در جوار این معادن، از خام‌فروشی جلوگیری کنیم و ارزش افزوده بیشتری را در استان ایجاد نماییم.

وی اظهار کرد: به عنوان مثال، می‌توان به راه‌اندازی پروژه‌های مهمی در حوزه فرآوری سنگ آهن و تولید کنسانتره در استان اشاره کرد که پیش از این، سنگ آهن به صورت خام از استان خارج می‌شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: همچنین، راه‌اندازی واحد شمش منیزیم نیز در مراحل نهایی قرار دارد و به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید؛ علاوه بر این‌ها، استفاده از ظرفیت‌های معادن سنگ آهن مال و سایر مناطقی که در استان دارای پتانسیل معدنی هستند اما قبلاً به صورت خام مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفتند، در دستور کار قرار گرفته و تلاش می‌شود تا با ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط، این مواد اولیه در داخل استان فرآوری شده و به محصولات با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شوند.

شانیان تاکید کرد: تعداد قابل توجهی از طرح‌های ایجاد صنایع تبدیلی در حوزه معادن نیز در حال حاضر در دست بررسی و اقدام است.

مدیرکل صمت استان همدان درخصوص جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و توسعه صنایع دانش‌بنیان، تصریح کرد: در گذشته، هدف اصلی ما در حوزه صنعت، ایجاد فرصت‌های شغلی به طور عام در صنایع مختلف بود. اما با توجه به ظرفیت بالای استان همدان در تربیت نیروهای متخصص و وجود تعداد قابل توجهی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در رشته‌های مختلف، رویکرد ما در این زمینه تغییر کرده است. اکنون، تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت ارزشمند به نحو احسن استفاده کنیم و زمینه‌های اشتغال با ارزش افزوده بالاتر را فراهم آوریم.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا، توسعه صنایع دانش‌بنیان و جذب شرکت‌های فناور در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد و خوشبختانه، فاز اول شهرک صنعتی فناوری و شهرک‌های های‌تک استان به بهره‌برداری رسیده و اقدامات لازم برای توسعه فازهای بعدی نیز در دست انجام است.

این مقام مسسول بیان کرد: هدف‌گذاری ما این است که با جذب شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع های‌تک، نه تنها فرصت‌های شغلی ایجاد کنیم، بلکه اشتغال کیفی و مبتنی بر دانش و تخصص فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را در استان توسعه دهیم.

وی ادامه داد: این امر به ارتقای سطح فناوری استان کمک خواهد کرد و زمینه را برای ماندگاری نخبگان و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها فراهم می‌آورد.