کد خبر : 101373 تاریخ : 1404/1/31 - 12:51
در نشست بررسی فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری همدان- بخارا مطرح شد؛ بخارا درصدد راه‌اندازی دفتر نمایندگی در ایران است | لزوم ایجاد دفتر نمایندگی همکاری بین همدان و بخارا در نشست بررسی فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری همدان- بخارا که با حضور معاون اداره سرمایه‌گذاری بخارا، مدیران و جمعی از فعالان بخش خصوصی برگزار، اعلام شد که بخارا درصدد راه‌اندازی دفتر نمایندگی در ایران است.

به گزارش الوند، رحیم مرتضایی، رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی همدان در نشست بررسی فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری همدان- بخارا، با اشاره به اینکه طی تفاهم‌های منعقد شده با بخارا بر موضوعات اقتصادی و ایجاد ارتباطات تجاری بین همدان و بخارا تاکید شده است، اظهار کرد: با توجه به انعقاد تفاهم‌نامه بین همدان و بخارا، متأسفانه هنوز پروژه اقتصادی خاصی صورت نگرفته است.

مرتضایی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه اکسپو در تهران نه تنها می‌تواند کمک به توسعه روابط نماید بلکه فرصت خوبی برای اجرایی و عملیاتی کردن برخی از مفاد تفاهم‌نامه نیز خواهد بود.

وی با تأکید بر توجه به سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکت‌های مشترک سرمایه‌گذاری، عنوان کرد: قرابت و نزدیکی فرهنگی بین همدان و بخارا موجب افزایش رغبت و تمایل سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در هر دو استان شده است.

رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی همدان با بیان اینکه ایجاد میز مشترک تجاری در اتاق‌های بازرگانی هر دو استان یکی از بندهای مهم تفاهم‌نامه منعقد شده بین دو طرف بوده است، خاطرنشان کرد: طرفین، لیست شرکت‌هایی که قادر به همکاری با فعالان اقتصادی هر دو استان بخارا و همدان هستند را اعلام نمایند که بتوان اقدامات لازم را صورت داد.

مرتضایی تصریح کرد: با توجه به یکی از بندهای تفاهم‌نامه مشترک بین دو استان، در اولین فرصت یکی از خیابان‌های همدان به اسم بخارا و بالعکس نیز یکی از خیابان‌های بخارا به نام همدان نام‌گذاری خواهد شد.

بخارا درصدد راه‌اندازی دفتر نمایندگی در ایران است

عبدالرسول اکرموف، معاون اداره سرمایه‌گذاری بخارا نیز در این نشست با اشاره به اشتراکات فرهنگی بین همدان و بخارا گفت: بخارا با وجود بزرگان فرهنگ و ادب پارسی مانند ابوعلی سینا، عمر خیام، رودکی و... قرابت فرهنگی بسیار نزدیک با همدان دارد.

اکرموف با تأکید بر جذب توریسم در زمینه‌های فرهنگی، فنی و تولیدات ازبکستان، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۶ واحد تولیدی ایرانی در میان ۳ هزار و ۶۰۰ نهاد تولیدی در بخارا فعالیت دارند.

وی از افزایش میزان تبادلات تجاری در خصوص سرمایه‌گذاری در هر دو شهر خبر داد و بیان کرد: برای همکاری با سرمایه‌گذاران ایرانی اعلام آمادگی نموده و درصدد هستیم دفتر نمایندگی در ایران نیز راه‌اندازی کنیم.

همدان آمادگی ویژه برای پذیرش سرمایه‌گذاران ازبکستانی دارد

حمید گلی‌پور، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری همدان نیز در این نشست با اشاره به سرمایه‌های مشترک بین ایران و ازبکستان، گفت: ایران با کشور ازبکستان دارای حوزه تمدنی مشترک است که این سرمایه‌های مشترک موجب پیوند و قرابت فرهنگی بین دو کشور شده است.

گلی‌پور با بیان اینکه استان همدان آمادگی ویژه برای پذیرش سرمایه‌گذاران ازبکستانی دارد، اظهار کرد: سرمایه‌گذاران ازبکستانی می‌توانند در حوزه های مختلف همچون صنعتی، گردشگری، سلامت، کشاورزی و... فعالیت نمایند.

وی بیان کرد: استان همدان تدارک و حمایت‌های ویژه‌ای در خصوص سرمایه‌گذاری داشته و تیم‌های مخصوصی نیز برای تسهیل‌گری در بروکراسی این روند تشکیل خواهد شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری همدان با تاکید بر نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری، عنوان کرد: براساس تأکید مقام معظم رهبری بر سرمایه‌گذاری در تولید، حاکمیت و مقامات دولتی تمام تلاش خود را برای جذب سرمایه و اشتغال تولید در سال جاری به کار خواهند گرفت.

لزوم ایجاد دفتر نمایندگی همکاری بین همدان و بخارا

احمد شانیان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با اشاره بر لزوم ایجاد دفتر نمایندگی همکاری بین استان‌های همدان و بخارا، گفت: دفتر نمایندگی همکاری برای رصد و پایش فعالیت‌های تجاری در اتاق بازرگانی استان‌های همدان و بخارا ایجاد و راه‌اندازی شود.

شانیان با اشاره به نزدیکی دو کشور در زمینه‌های مختلف، اظهار کرد: پروژه‌های مختلف در زمینه‌های صنعتی، معدنی، گردشگری، کشاورزی، بازرگانی و صادراتی بین دو کشور برای اجرایی کردن اقدامات مشخص شود.

وی با اشاره به اشرافیت هر دو استان نسبت به ظرفیت‌ها و اشتراکات متقابل، بیان کرد: هر دو استان با وجود ظرفیت‌های بالا در زمینه‌های مختلف می‌توانند با تعریف پروژه‌ها و راه‌اندازی نمایندگی قدم‌های خوبی را برای همکاری بردارند.

این مقام مسئول عنوان کرد: ایجاد اعتماد مهم‌ترین موضوع برای توسعه و ایجاد ارتباطات بین‌المللی در بحث صادرات و واردات است که کارآفرینان همدانی در این زمینه بسیار خوش درخشیده‌اند.

در ادامه جلسه فعالان بخش خصوصی به معرفی ظرفیت‌های مختلف همدان در زمینه‌های کشاورزی، تولیدات زیرساختی ریلی، صنایع‌دستی، خدمات فنی و مهندسی و صنعت ساختمان، گردشگری سلامت، کنتورهای هوشمند و... پرداختند.

همچنین، کشاورزی، صنایع تبدیلی و ماشین‌‍آلات کشاورزی، فعالیت در زمینه آموزش، تراش و فرآوری گوهرسنگ‌ها، برگزاری رویداد اقتصادی و فرهنگی در کشور ازبکستان برای معرفی توانمندی‌های بخش خصوصی همدان، آمادگی برای انتقال دانش و راه‌اندازی خط تولید کنتورهای هوشمند در کشور ازبکستان بخشی از مواردی بود که توسط فعالان بخش خصوصی در این نشست مطرح شد.