به گزارش الوند، مسعود رضایی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بیست و یک فروردین ماه سال ۵۸، امام خمینی (ره) دستور راهاندازی سازندگی را دادند، اظهار کرد: فلسفه وجود بنیاد مسکن درخواست مشارکت مردم برای حل مشکل مسکن در جامعه خصوصا برای اقشار کمدرآمد و محروم جامعه است.
رضایی با اشاره به اینکه خاستگاه طرح هادی در کشور استان همدان است، بیان کرد: تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور دارای سند چشمانداز توسعه به نام طرح هادی روستایی هستند که افق این طرح ۱۰ ساله است.
وی با تاکید بر اینکه امروز علاوه بر اینکه تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان دارای طرح هادی هستند، روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز این طرح را دارند، عنوان کرد: در ۹۲۳ روستای استان باید طرح هادی مورد بازنگری قرار گیرد که تاکنون طرح هادی حدود ۶۰۰ روستا مورد بازنگری قرار گرفته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه طرح هادی به صورت تدریجی و فازبندی شده اجرایی میشود، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان همدان، نُرم اجرای طرح هادی در استان نسبت به کشور قابل قبول و بسیار جلوتر است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تصریح کرد: در روستاهای بالای ۲۰ خانوار ۸۵۵ روستا مشغول به اجرای طرح هادی معادل ۹۳ درصد است در حالی که سطح کشور حداکثر ۶۳ درصد است؛ در واقع ضریب بهرهوری اجرای طرح هادی در استان حدود ۳۰ درصد بیشتر از کشور است.
رضایی با اشاره به اینکه صدور سند برای املاک روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز در دستور کار این بنیاد قرار دارد، گفت: از ۱۶۵ هزار و ۳۰۱ واحد مسکن روستایی تا به امروز ۱۳۹ هزار و ۹۱۹ جلد سند برای واحدهای روستایی صادر شده است.
وی اضافه کرد: در شهرهای زیر ۲۵ هزار خانوار نیز ۱۸ هزار و ۳۸۳ جلد سند صادر شده است که در مجموع ۱۵۸ هزار و ۳۰۲ جلد سند برای املاک روستایی و شهری صادر شده است.
این مقام مسئول در خصوص اینکه به چه افرادی، زمین رایگان تعلیق میگیرد، اظهار کرد: افرادی که در راستای تعریض معابر روستایی کمک میکنند، زمین رایگان دریافت میکنند؛ همچنین، براساس قانون جوانی جمعیت در روستاهایی که زمین داشته باشد، زمین رایگان به افراد مشمول این قانون داده میشود؛ اهدای زمین برای ساخت مسکن محرومان و خانوادههای دارای دو معلول یا بیشتر، زمین رایگان تعلق میگیرد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با بیان اینکه هزار و ۳۲۷ هکتار زمین در سطح استان شناسایی و تملک شده است، عنوان کرد: هزار و ۲۵۱ هکتار در مرحله تغییر و تحویل بین بنیاد مسکن و منابع طبیعی است.
رضایی با اشاره به اینکه ۷۷۸ قطعه زمین واگذار شده است، بیان کرد: ۱۰۵ قطعه نیز به نهادهای حمایتی واگذار شده و مابقی اراضی نیز در مرحله تعیین طرحهای تکلیفی هستند.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۵۰ درصد از استعلامات توسط بنیاد مسکن طی سال ۱۴۰۳ پاسخ داده شده است، خاطرنشان کرد: میانگین پاسخگویی به نیاز متقاضیان روستایی در استان کمتر از چهار روز است؛ این در حالی است که این میانگین در کشور بین ۱۱ تا ۱۲ روز است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از ۱۶۵ هزار و ۳۰۱ واحد مسکن روستایی تا به امروز ۱۱۴ هزار و ۵۰۰ واحد معادل ۷۰ درصد مقاومسازی و بهسازی شده است، اضافه کرد: حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در سطح کشور وجود دارد که بیش از ۲ میلیون واحد معادل ۵۴ درصد مقاومسازی شده است. در این زمینه، جزو ۵ استان برتر در کشور هستیم.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان گفت: درصد بهرهمندی روستاییان از اعتبارات نوسازی حدود ۷۰ درصد است که هدفگذاری بنیاد برای سال ۱۴۱۰، در صورت استقبال به ۱۰۰ درصد برسد.
رضایی با تاکید بر اینکه در سال جاری تسهیلات مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان رسید، اظهار کرد: دوره بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله و سود ۴ درصد است و در شهرهای زیر ۲۵ هزار خانوار نیز شامل سود ۵ درصد میشود.
وی تاکید کرد: حدود ۳ هزار و ۵۰۰ متقاضی آماده دریافت تسهیلات هستند که پیشبینی میشود امسال به ۷ هزار متقاضی برسد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازسازی مناطق حادثه دیده نیز جزو وظایف بنیاد مسکن است، بیان کرد: استان همدان به عنوان استان معین در بازسازیهای مناطق حادثهدیده بوده است که حدود ۴۰ هزار واحد در این قالب بازسازی و نوسازی کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان عنوان کرد: از انقلاب اسلامی تا پیش از آغاز نهضت ملی مسکن، حدود ۱۴ هزار واحد توسط بنیاد در سطح شهرهای استان در قالب مسکنهای حمایتی ساخته و تحویل شده است.
رضایی خاطرنشان کرد: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر، ۴۷ هزار و ۷۵ متقاضی در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند که پس از پالایش به ۱۳ هزار و ۴۶۲ متقاضی رسید و پس از واریز وجه موردنظر (۴۰ میلیون تومان)، تعداد متقاضیان این طرح به ۴ هزار و ۲۷۱ نفر رسید.
وی با بیان اینکه به ۶ هزار و ۵۰۰ متقاضی نیز زمین اختصاص داده میشود، ادامه داد: در ۲۹ شهر استان، تأمین زمین انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه میزان تسهیلات مسکن شهری در حال حاضر به ۶۵۰ میلیون تومان رسیده است، تصریح کرد: سود این تسهلات ۲۳ درصد بود که ۵ درصد به صورت یارانه دولتی است و ۱۸ درصد سود متوجه مردم است.
رضایی با تاکید بر اینکه در ۱۲ هزار و ۳۵ واحد بنیادساخت در شهر همدان داریم، یادآور شد: بزرگترین پروژه یا ابرپروژه کشور «کوی پرواز» است که ظرفیت اولیه آن ۱۱ هزار واحد بود اما ساخت ۹ هزار و ۵۸۶ واحد نهایی شده است.
وی با اشاره به اینکه موانع توسعه که در همدان وجود دارد بر کسی پوشیده نیست، تاکید کرد: سرانه مسکونی کوی پرواز ۲۴ درصد، سرانه تجاری ۲.۵ درصد، سرانه فرهنگی و آموزشی ۴ درصد، سرانه بهداشت و درمان حدود یک درصد، سرانه اداری و انتظامی ۰.۳ درصد، سرانه ورزشی ۱.۵ درصد، سرانه فضای سبز ۱۷.۵ درصد، سرانه شبکه معابر ۳۵ درصد و سرانه صنعتی ۶.۵ درصد است.
این مقام مسئول اضافه کرد: یکمیلیون و ۱۳۰ هزار متر مربع زیربنای مسکونی در واحدهای پروژه کوی پرواز است و این پروژه در هشت زون توزیع شده و پنج بانک عامل نیز عهدهدار پرداخت تسهیلات آن هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با تاکید بر اینکه میزان پیشرفت فیزیکی پروژه کوی پرواز به صورت میانگین ۲۴ درصد است، گفت: برآورد ریالی برای ساخت و تکمیل این پروژه ۱۴ همت است که در این مدت ۲.۲ همت تأمین شده است؛ در واقع ۶ همت تسهیلات است و مابقی که حدود ۸ همت میشود باید توسط متقاضیان و آورده آنها تأمین شود.
رضایی اظهار کرد: میانگین آورده طلب شده از متقاضیان ۲۰۰ میلیون تومان بوده که تعداد زیادی از متقاضیان هنوز نتوانستهاند این میزان را تأمین کنند؛ بانک نیز تا کنون ۰.۹ همت را تأمین کرده و ۱.۱ مابقی نیز آورده متقاضیان بوده است.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط امروز، هر متقاضی باید ۷۰۰ میلیون تومان آورده داشته باشد، عنوان کرد: در صورتی که این آورده که معادل ۵۵ درصد اعتبار مورد نیاز است را متقاضیان تأمین کنند و ۴۵ درصد دیگر نیز توسط بانک تأمین شود، در یک سال به پایان میرسد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه افرادی که توان مالی بیشتر و تزریق اعتبار زودتری داشته باشند، زودتر به دریافت واحدها میرسند، ادامه داد: امیدواریم با آورده متقاضیان، واحدهایی که سفتکاری شدهاند، نازککاری آنها نیز انجام و در انتهای سال حق انتخاب واحد به آنها داده شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با بیان اینکه از بهترین و استانداردترین مصالح برای ساخت واحدها استفاده میشود، خاطرنشان کرد: رعایت ضوابط فنی و مقررات ملی ساختمان در ساخت مساکن، خط قرمز ما است.
رضایی با تاکید بر اینکه برنامه ما در استان این است که امسال بخش عمدهای از مسکنهای بنیادساخت تعیین تکلیف شوند، تصریح کرد: پروژههای بنیاد مسکن در استان همدان ۱۲ هزار و ۳۶ واحد است که پروژه ۹ هزار و ۵۸۶ واحدی کوی پرواز ۲۴ درصد، ۶۹۰ واحدی شهرک بهشتی ۹۸ درصد، ۱۲۰ واحدی شهرک بهشتی و پروژه ۶۰ واحدی سرکان به صورت ۱۰۰ درصدی پیشرفت فیزیکی داشته و تحویل شده است.
وی اضافه کرد: همچنین، پروژه ۶۰۰ واحدی شهرک بهشتی ۲۷ درصد، ۵۰۲ واحدی ملایر ۴۷ درصد، ۳۶۵ واحدی نهاوند ۷۲ درصد و ۱۲۰ واحدی بهار نیز دارای ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی است.
این مقام مسئول تاکید کرد: حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن شهری توسط بنیاد مسکن در دست اقدام است.