کد خبر : 101199 تاریخ : 1403/12/25 - 22:44
مدیر منابع آب شهرستان نهاوند اعلام کرد اصلاح الگوی کشت لزوما به معنای کاهش وسعت کشت نیست مدیر منابع آب شهرستان نهاوند گفت: اصلاح الگوی کشت لزوما به معنای کاهش وسعت کشت نیست و باید این باور غلط در جامعه اصلاح شود تا بتوان از پشتیبانی مشارکت همگانی برای تحقق این راهبرد کمک گرفت.

به گزارش الوند، علی فلک‌الدین، مدیر منابع آب شهرستان نهاوند در نشست با بهره‌برداران شهرستان، اظهار کرد: براساس آمار حدود ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی و تنها ۱۰ درصد آب در بخش شرب خانگی، خدمات و صنعت مصرف می‌شود که عمده مصرف آبی که از منابع استراتژیک خارج می‌شود در بخش کشاورزی است و این موضوع نیازمند یک مدیریت جامع و کامل است.

فلک‌الدین با بیان اینکه به طور قطع اصلاح الگوی کشت علاوه بر حفظ منابع آبی و خاکی، خود کفایی و تأمین امنیت غذایی را به دنبال دارد، عنوان کرد: اصلاح الگوی کشت می‌تواند ناجی زمین بحران زده از کم آبی باشد.

وی بیان کرد: تنش آبی و مصرف بی‌رویه آب به ویژه در بخش کشاورزی بسیار جدی و مدیریت مصرف آب در بخش خانگی، بخش کشاورزی و صنعتی ضروری است.

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند اجرای طرح‌های کارشناسی بخش آب را تلاش برای رسیدن به پایداری چندین ساله آب دانست و خاطرنشان کرد: اجرای سیاست‌های دولت در این حوزه الزامی و مستلزم هماهنگی و همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط و البته همراهی کشاورزان است.

فلک‌الدین تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت لزوما به معنای کاهش وسعت کشت نیست و باید این باور غلط در جامعه اصلاح شود تا بتوان از پشتیبانی مشارکت همگانی برای تحقق این راهبرد کمک گرفت و در حقیقت اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی، راهکار موثر در کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی با افزایش‌ بهره‌وری در مدیریت مصرف آب است.

وی با بیان اینکه چالش کم آبی، خشکسالی‌های اخیر و تغییرات اقلیم ضرورت تغییر الگوی کشت را اجتناب‌ناپذیر کرده است، عنوان کرد: این موضوع در حیطه وزارت جهاد کشاورزی است که ضرورت همکاری این وزارتخانه را نشان می‌دهد.

مدیر منابع آب شهرستان نهاوند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی را از جمله اقدامات مؤثر در موضوع اصلاح الگوی کشت یاد کرد و گفت: باید از طریق تبلیغات، این مهم به مردم شناسانده شود تا همکاری آن‌ها را در این بخش جاری گردد.

فلک‌الدین تصریح کرد: با توجه به اینکه منابع آبی و خاکی رو به کاهش است و استفاده بی‌رویه از آب و خاک موجود، تهدیدی برای آینده و امنیت غذایی به شمار می‌رود، از این رو باید کشاورزان را از کاشت محصولات پُر آب‌بر و غیر راهبردی بر حذر و آنها را به کشت محصولات کم آب‌بر، راهبردی و همچنین دارای زنجیره ارزش تشویق کرد.