کد خبر : 101195 تاریخ : 1403/12/22 - 10:45
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد مرحله آیش در مزارع دیم استان همدان حذف شد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه حذف مرحله آیش در مزارع دیم استان از طریق کشت برخی محصولات سازگار با اقلیم به اجرا درآمده است، گفت: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان همدان با ترکیب ۲۹۷ هزار هکتار گندم، ۹۰ هزار هکتار جو، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار دانه‌های روغنی، ۳۳ هزار هکتار نخود، ۶ هزار هکتار عدس، هزار و ۵۰۰ هکتار محصولات علوفه‌ای و هزار و ۵۰۰ هکتار گیاهان دارویی اجرا شد.

به گزارش الوند، رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گردهمایی ترویجی گیاهان علوفه‌ای دیم، اظهار کرد: حذف مرحله آیش در مزارع دیم استان از طریق کشت برخی محصولات سازگار با اقلیم به منظور اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان همدان به اجرا درآمده است.

بهراملو با اشاره به اینکه استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی آبی و دیم است، بیان کرد: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان همدان با ترکیب ۲۹۷ هزار هکتار گندم، ۹۰ هزار هکتار جو، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار دانه‌های روغنی، ۳۳ هزار هکتار نخود، ۶ هزار هکتار عدس، هزار و ۵۰۰ هکتار محصولات علوفه‌ای و هزار و ۵۰۰ هکتار گیاهان دارویی اجرا شد.

وی عنوان کرد: در این طرح از اراضی دیم موجود در سطح استان برای کشت محصولات مهم و استراتژیک نظیر گندم و جو، حبوبات و گیاهان دارویی در راستای کمک به تأمین امنیت غذایی استفاده می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: یکی از اهداف دیگر در این طرح، علاوه بر تأمین امنیت غذایی و کمک به درآمدزایی روستاییان، صرفه‌جویی در منابع آبی زیرزمینی و بهره‌برداری مطلوب از آب‌های جاری و نزولات جوی است.

بهراملو با اشاره به اجرای طرح مولدسازی روستاها، تصریح کرد: طرح مولدسازی روستاها، با هدف احیای فعالیت‌های روستایی در قالب تولیدکننده دامداری، صنایع لبنی و بسته‌بندی در استان آغاز شده است.

وی توضیح داد: توسعه دامداری‌های سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستان‌ها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بسته‌بندی، ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس ۳۰۰ مترمربعی و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستایی از اهداف اجرای این طرح است.

این مقام مسئول یادآور شد: در گذشته روستاهای استان تولیدکننده بودند؛ به نحوی که در حوزه تولید گوشت و صنعت دام و طیور، نان کامل و صنایع تبدیلی علاوه بر روستا دیگران را تأمین می‌کردند؛ بنابراین در راستای رشد تولید و جهش تولید، طرح هر روستا یک دامداری اجرا شده است.