کد خبر : 101191 تاریخ : 1403/12/22 - 10:00
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد استنشاق مواد شوینده ترکیب‌شده باعث اختلال در تنفس می‌شود عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در زمان خانه‌تکانی استنشاق مواد شوینده ترکیب‌شده باعث اختلال در تنفس و آسیب به راه تنفسی می‌شود، گفت: : از دیگر آسیب‌های خانه تکانی، خطر برق گرفتی هنگام تمیز کردن کلید و پریز و لوسترها است که حتما باید نسبت به رعایت نکات ایمنی دقت کنند.

به گزارش الوند، محمدرضا شکوهی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار کرد: هر ساله در نیمه دوم اسفند ماه و روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به سال جدید، خانواده‌ها به ویژه بانوان در مراسم خانه تکانی، سعی دارند گرد و غبار خانه و کاشانه را بتکانند و رنگ و بوی تازه به محل زندگی و کار خود دهند.

شکوهی بیان کرد: در این بین به علت عدم رعایت برخی نکات ایمنی از طرف هموطنان شاهد بروز مخاطرات و آسیب به سلامت افراد به‌ویژه بانوان هستیم و در این بازه تعدادی از مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵، حوادث خانه تکانی را شامل می‌شود.

وی عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که هر ساله باعث آسیب و مسمومیت تعدادی از هموطنان می‌شود این است که بانوان مواد شوینده را باهم ترکیب می‌کنند و در فضای بسته مثل سرویس بهداشتی و حمام استفاده می‌کنند که استنشاق آن باعث اختلال در تنفس و آسیب به راه تنفسی می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: برخی تصور می‌کنند که با مخلوط کردن مواد شوینده مختلف اثر پاک‌کنندگی و لکه‌بری آن‌ها افزایش می‌یابد در صورتی که ترکیب این مواد منجر به ایجاد ترکیبات شیمیایی می‌شود که آثار مخربی برای بدن در پی دارد.

شکوهی تصریح کرد: هنگام استفاده از شوینده‌ها در سرویس بهداشتی باید درب و پنجره‌ها حتما باز باشد و هواکش روشن باشد و در صورت امکان با استفاده از ماسک یا یک پارچه خیس، بینی و دهان خود را بپوشانید و جهت جلوگیری از عوارض پوستی حتما از دستکش استفاده کنید و با حفاظت کامل انجام دهید.

وی توضیح داد: در این ایام باید بسیار هوشیار باشید که مواد شوینده شیمیایی در دسترس بچه‌ها قرار نگیرند؛ چون در زمانی که مشغول فعالیت هستید و از بچه‌ها غافل می‌شوید احتمال اینکه کودک از مواد شیمیایی به جای آب استفاده کند یا روی دست و صورت خود بریزد، وجود دارد که در هر دو حالت باعث آسیب مخرب و صدمات جدی خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: از دیگر آسیب‌های خانه تکانی، خطر برق گرفتی هنگام تمیز کردن کلید و پریز و لوسترها است که حتما نسبت به رعایت نکات ایمنی دقت نمایید و از دستکش و دمپایی استفاده کنید و از اسپری کردن آب روی لوستر و کلید و پریزها پرهیز کنید.

شکوهی با اشاره به اینکه سقوط از روی چهارپایه و نردبان از دیگر عوارض و آسیب‌های احتمالی خانه‌تکانی است، اظهار کرد: حتما نسبت به استفاده از وسایل و تجهیزات ایمن و استاندارد و رعایت نکات ایمنی دقت نمایید و هنگام تمیز کردن شیشه از تکیه دادن به شیشه خودداری کنید و خیلی به بیرون خم نشوید.

وی بیان کرد: هنگام بلند کردن بار سنگین بهتر است آن‌ها را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید تا احتمال آسیب به اندام‌ها و مفاصل کاهش یابد. همچنین باید تا حد ممکن وسیل مورد نظر را به بدن خود نزدیک و در حین بلند کردن از انجام همزمان حرکات چرخشی پرهیز کنید.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: در طول انجام کارهای منزل کمی استراحت کنید، مهم نیست چقدر طول بکشد تا کارها به پایان برسد. بعد از ۴۵ دقیقه تلاش و فعالیت، حداقل ۱۰ دقیقه استراحت کنید تا دچار آسیب‌های عضلانی و مفصلی ناشی از استفاده طولانی‌مدت نشوید.

شکوهی ضمن تأکید بر لزوم رعایت نکات ایمنی در طول خانه تکانی، خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه حادثه خونسردی خود را حفظ کنید و با مرکز اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و به راهنمایی‌های پرستاران واحد ارتباطات و کنترل عملیات با دقت گوش دهید.