معصومه باقری، مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان در گفتوگو با «الوند»، اظهار کرد: با توجه به اینکه در ایام پایانی سال، فرهنگ خانهتکانی انجام میشود، مصرف آب نیز در خانوادهها بیشتر میشود؛ لذا با هدف استفاده بهینه آب در روزهای پایانی سال در بین تمامی اقشار در جامعه، این جلسه برگزار میشود.
باقری بیان کرد: فرهنگ دیرینه خانهتکانی، فرهنگ حسنهای است اما با توجه به بحران آبی که وجود دارد و در فصل تابستان اکثراً با قطعی آب مواجه هستیم، باید از الان به فکر مدیریت مصرف باشیم.
وی عنوان کرد: حتی اگر نزولات آسمانی نیز بیشتر شود، باید بتوانیم مصرف بهینه آب را مدیریت کنیم تا با بحران کمتری در این زمینه مواجه شویم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان در خصوص جلسه برنامهریزی مدیریت مصرف بهینه آب در خانواده، خاطرنشان کرد: از حدود ۴۰ روز پیش که با شرکت آبفا صحبتی داشتم، نظرم بر این بود تا پویشی همگانی در خصوص مدیریت مصرف آب برگزار شود که خود آبفا پویشی به همین منظور داشت اما این پویش آهسته و آرام انجام میشود و انعکاس و جریانسازی که نیاز است، ندارد.
باقری تصریح کرد: در هفتههای پایانی سال قرار داریم و فرهنگ خانهتکانی نیز بیشتر دیده میشود و مصرف آب نیز تا حدودی افزایش مییابد به خصوص آب شرب؛ در نتیجه بر آن شدیم تا در حوزه خانوادهها بیشتر کار کنیم و بتوانیم حجم مصرفی آب را مدیریت کنیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: خانوادهها مدیریتی خوبی در مصرف آب دارند اما در هفتههای پایانی سال و با خانهتکانی ممکن است کمی در مصرف آب احتیاط لازم را نداشته باشند؛ بنابراین در این دو هفته پایانی لزوم توجه به مصرف بهینه آب دوچندان میشود.
وی یادآور شد: حدود دو الی سه هفته پیش که مدیریت مصرف بهینه آب مطرح شد، قرار بر این شد تا طرحی در خصوص مدیریت مصرف بهینه آب به این دفتر ارائه شود که شرکت آبفا این طرح را ارائه داد و انتظاراتش از دستگاههای دیگر را نیز بیان کرد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان با اشاره به اینکه در دومین جلسه برنامهریزی مدیریت مصرف بهینه آب در خانواده که روز پنجشنبه، ۱۶ اسفند ماه برگزار شد، شرح وظایفی برای دستگاهها تعیین شد، گفت: آموزش و پرورش از طریق دانشآموزان که هر کدام، یک سفیر آب هستند، میتواند مدیریت مصرف بهینه را به خانوادهها منتقل کند و سایر همشهریان نیز میتوانند از طریق صداوسیما در خصوص مدیریت مصرف بهینه آب، اطلاعات لازم را کسب کنند.
باقری تاکید کرد: دیروز، سریعاً پس از جلسه برنامهریزی مدیریت مصرف بهینه آب در خانواده، با صدا و سیما مکاتبه کرده و از آنها خواستم تا میزان انتشار محتواهای تولیدی در این خصوص را افزایش دهند و اقدامات لازم برای جریانسازی این موضوع را انجام دهند.
وی بیان کرد: امیدواریم در این هفتههای پایانی، حتی درصد کمی در خصوص مدیریت مصرف بهینه آب نقش و اثرگذاری داشته باشیم.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان عنوان کرد: از دستگاههای فرهنگی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل تبلیغات اسلامی درخواست کردیم تا محتواهایی فرهنگی در زمینه مدیریت مصرف بهینه آب تولید کنند.
باقری اضافه کرد: از نماینده ولیفقیه در استان نیز خواستیم تا با همکاری ائمه جمعه استان و امامان جماعت مساجد در این هفتههای پایانی، در نماز جمعه و نمازهای جماعت فرهنگسازی لازم در خصوص مدیریت مصرف بهینه آب انجام شود. همچنین، از حوزه علمیه خواهران نیز درخواست کردیم تا از طریق مبلغین خود در مجالس و مساجد این فرهنگسازی را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت مصرف آب باید از خانوادهها شروع شود، افزود: به شرکت آبفا اعلام شده است که جریانسازی در خصوص مصرف بهینه آب فقط محدود به اسفند ماه نباشد و در تمام طول سال این کار را انجام دهند تا در ایام پایانی سال نتیجه آن را ببینیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه هدف ما در این دو هفته پایانی سال، جریانسازی در خصوص مدیریت مصرف بهینه آب است، خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی در این خصوص باید از طریق تمامی راههای ممکن مانند صداوسیما، کانالهای خبری و فضای مجازی، و با همکاری تمامی دستگاهها انجام شود.