کد خبر : 101156 تاریخ : 1403/12/13 - 13:45
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد لزوم رعایت اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری در ماه رمضان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در ماه رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود، گفت: مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر رفلاکس معده است که برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحر گنجانده شوند.

به گزارش الوند، به نقل از وبدا همدان، امرالله شریفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اهمیت تعادل در تغذیه در ماه رمضان، اظهار کرد: پرخوری در وعده سحر توصیه نمی‌شود؛ چراکه برخی افراد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز اقدام به مصرف بیش از حد غذا می‌کنند که این امر می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

شریفی مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و بیان کرد: برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحر گنجانده شوند. همچنین، مصرف غذاهای پرچرب در این وعده باید محدود شود، زیرا می‌تواند احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه توصیه می‌شود وعده افطار به دو بخش تقسیم و از مصرف هم‌زمان شام و افطار پرهیز شود، عنوان کرد: روزه‌داران بهتر است ابتدا روزه خود را با یک وعده سبک باز کنند و چند ساعت بعد شام خود را میل نمایند.

این متخصص تغذیه با اشاره به احساس ضعف و بی‌حالی در ساعات نزدیک به افطار، خاطرنشان کرد: این وضعیت کاملاً طبیعی است و یکی از فلسفه‌های روزه‌داری، درک شرایط فقرا و نیازمندان است. بنابراین، احساس گرسنگی و تشنگی در این ایام نباید موجب نگرانی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره خواب بلافاصله پس از سحر و افطار هشدار داد و تصریح کرد: این کار می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود؛ افرادی که نیاز به خواب پس از این وعده‌ها دارند، بهتر است بالش خود را کمی بالاتر قرار دهند تا از مشکلاتی مانند رفلاکس معده جلوگیری کنند.

شریفی با اشاره به تأثیر کاهش بیش‌ از حد مواد چرب در وعده سحر بر کاهش وزن، گفت: همانند سایر ایام سال، در ماه رمضان نیز تعادل در مصرف مواد غذایی اهمیت دارد.

وی در مورد بوی بد دهان در ایام روزه‌داری، توضیح داد: این مسئله معمولاً از بعدازظهر ایجاد می‌شود و به دلیل گرسنگی و افزایش کتون‌های خون رخ می‌دهد.

این متخصص تغذیه با اشاره به مصرف تنقلات و شیرینی‌ها در ایام عید، بیان کرد: با توجه به کالری بالای این خوراکی‌ها، افرادی که به کنترل وزن خود اهمیت می‌دهند باید در مصرف آن‌ها تعادل را رعایت کنند. همچنین، برخی آجیل‌های رنگی که اخیراً محبوب شده‌اند، ممکن است حاوی مواد افزودنی نامناسب باشند.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: در برخی موارد، فروشندگان برای پنهان کردن کهنگی آجیل، از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

وی تصریح کرد: در ماه رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود؛ روزه‌داران باید به تغذیه سالم و طبیعی روی بیاورند و از مصرف مواد غذایی ناسالم، به‌ویژه خوراکی‌های پرچرب و فرآوری‌شده، خودداری کنند.