به گزارش الوند، میثم پورطلوعی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینكه دامهای سبک موجود در استان همدان دو میلیون و ۴۰۰ هزار رأس و دام سنگین ۱۴۷ هزار رأس است، اظهار کرد: ۹۸ واحد بره پرواری با ظرفیت ۴۵ هزار راس، ۱۳ واحد گوسفند با ظرفیت ۸ هزار و ۶۰۰ رأس و ۴۵۰ واحد مرغ گوشتی از ظرفیتهای استان است.
پورطلوعی با تاکید بر اینکه ۳.۶۵ درصد گوسفند و بره كشور در استان همدان تولید میشود، بیان کرد: سالانه در استان همدان ۳۱ هزار تن گوشت تولید میشود که ۳.۴ درصد از تولید کل کشور و رتبه دهم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۸۲ هزار و ۲۷۵ تن شیر در استان تولید میشود که معادل ۳.۱۲ درصد تولیدات کل کشور است، عنوان کرد: افزایش تولید شیر و گوشت قرمز در این استان اولویت است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ظرفیتهای دامپروری استان همدان بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: وجود ذخایر ارزشمند ژنتیکی دامی از جمله تواناییهای این استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: وجود نژاد گوسفند مهربان در استان با اهمیت است و به همین دلیل طرحهای حفاظت و توسعه این ذخیره ارزشمند در استان در حال اجرا است.
پورطلوعی گفت: ایجاد گلههای خالص نژاد گوسفند مهربان با انجام عملیات اصلاح نژادی از مهمترین طرحهای دامپروری استان است که هنوز هم ادامه دارد.
وی با اشاره به احیای دامپروریهای روستاها، اظهار کرد: با اجرای طرح هر روستا یک دامداری، در حال حاضر ۳۳ واحد دامداری روستایی با یک هزار رأس دام سبک و سنگین فعال شده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: این طرح برای اولین بار در کشور از استان همدان مطرح شد و به منظور مولدسازی روستاها مورد استقبال مسئولان قرار گرفت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اهمیت تولید در روستاها، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته به دلایل مختلف روستاها به جای تولید به مصرفکننده تبدیل شدند و این امر به بخشی از تولید استان و کشور آسیب وارد کرد.