کد خبر : 101102 تاریخ : 1403/12/1 - 18:07
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان همدان اعلام کرد آش و مربای کدوی روستای تفریجان مستندنگاری شد رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان همدان از مستندنگاری آش و مربای کدوی روستای تفریجان خبر داد و گفت: این روستا یکی از مناطق اصلی کشت و برداشت محصول کشاورزی کدو در همدان است.

به گزارش الوند، مجید جهانگیریان، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان همدان از انجام مستندنگاری مهارت تهیه و فن پخت مربای کدو و آش کدو در روستای تفریجان خبر داد و اظهار کرد: با مشارکت و همکاری یکی از خانواده‌های علاقه‌مند و مشتاق به حفظ، احیا و معرفی غذاهای سنتی مخصوص روستا، کارشناسان با این فرایند در روستای تفریجان آشنا شدند و برای تشکیل پرونده و پیگیری ثبت آن در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور، از مراحل تهیه و پخت مربا و آش کدو تصویربرداری انجام شد.

جهانگیریان بیان کرد: روستای تفریجان یکی از روستاهای واقع در مسیر منطقه نمونه گردشگری سد اکباتان و روستای هدف گردشگری ورکانه است که به عنوان یکی از مناطق اصلی کشت و برداشت محصول کشاورزی کدو در همدان از آن یاد می‌شود.

وی عنوان کرد: این اداره بر اساس وظایف قانونی و ذاتی خود آماده دریافت پیشنهادات از عموم مردم و تشکل‌های مردم نهاد، همکاری و مشارکت برای بررسی و تصویب آسین‌های سنتی، غذاهای محلی، مناسبت‌ و مراسم مذهبی، ورزش‌های بومی و سوغات محلی در سطح شهرها و روستاهای تابعه شهرستان همدان بر اساس شاخص و ضوابط و مقررات مربوطه در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس است.