به گزارش الوند، رضا اخلاصمند، مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اقدامات این شرکت قبل و بعد از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی، حجم سد اکباتان ۸ میلیون مترمکعب بود که توسط یک شرکت اتریشی ساخته شده بود.
اخلاصمند با بیان اینکه تصفیهخانه اکباتان نیز پیش از انقلاب با ظرفیت ۳۵۰ لیتر در ثانیه فعال بود، عنوان کرد: خط آبرسانی به همدان از سد اکباتان نیز در این مدت ۷ کیلومتر بود.
وی بیان کرد: پس از انقلاب ۹ سد شامل ۷ سد در حال بهرهبرداری اکباتان، کلان، آبشینه، شیرینسو، نعمتآباد، شنجور و سرابی و دو سر گرین و خرمرود با مجموع ۱۲۸ میلیون مترمکعب ظرفیت توسط شرکتهای ایرانی ساخته و در حال ساخت است.
این مقام مسئول عنوان کرد: چهار تصفیهخانه شهیدبهشتی، عباسآباد، ملایر و تویسرکان در حال بهرهبرداری است و تصفیهخانه شیخیجان نیز در حال ساخت است که تمامی این پنج تصفیهخانه ظرفیت تصفیه آب شرب معادل ۴۳۰۰ لیتر در ثانیه را دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان خاطرنشان کرد: از دیگر اقداماتی که طی سالهای پس از انقلاب انجام شد میتوان به ۳۳۲ کیلومتر خطوط آبراسنی به شهرهای همدان، ملایر، تویسرکان و ...، مدیریت سیلابهای فصلی با اجرای ۱۶ تغذیه مصنوعی و ۳۶ بند انحرافی اشاره کرد.
اخلاصمند تصریح کرد: لایروبی ۲۴۰ کیلومتری و علامتگذاری حریم بیش از ۲۷۰ کیلومتر از رودخانههای استان، تأمین آب مورد نیاز نیروگاه شهید مفتح، پتروشیمی هگمتانه و منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد از طریق پساب، انسداد ۷ هزار و ۵۴۴ حلقه چاه غیرمجاز به عمق ۲۲۳ کیلومتر و با حجم آب صرفهجویی شده ۳۵۲ میلیون مترمکعب، نصب ۷ هزار و ۶ دستگاه انواع کنتور هوشمند جزو دیگر اقداماتی است که طی سالهای پس از انقلاب انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ۷۳ کیلومتر شبکه آبیاری مدرن و نیمه مدرن (شعبان، عباسآباد، اکباتان، بیان تکه و کلان و ...) با سطح تحت پوشش ۵ هزار و ۵۱۰ هکتار نیز در سالهای بعد از انقلاب انجام شده است، گفت: بیش از ۱۸ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش خصوصی در پروژههای آبی استان انجام شده است که آمادهسازی طرح گردشگری سد اکباتان به بخش خصوصی به روش BOT و BOLT جزو این طرحهای سرمایهگذاری است.