کد خبر : 100955 تاریخ : 1403/11/10 - 14:31
سرپرست تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد طرح جهش تولید در دیم‌زارها در استان همدان کلید خورد سرپرست تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیم‌زارها در استان همدان کلید خورد، گفت: رویه غلط گذشته، روستاها را از کارکرد تولیدی دور کرده است که با ایجاد دامداری‌های کوچک‌مقیاس به ویژه در دام سبک، کسری نیاز گوشت قرمز در مدت کوتاه تامین می‌شود.

به گزارش الوند، میثم پورطلوعی، سرپرست تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در نشست امنیت غذایی با ستاد اجرایی فرمایی امام خمینی (ره) با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیم‌زارها برای خوداتکایی در دیگر محصولات اساسی از جمله تولید گوشت قرمز با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در دامداری‌های استان کلید خورد، اظهار کرد: طرح جهش تولید در دیم‌زارها الگویی موفق برای اجرای طرح‌های خوداتکایی در تولید گوشت قرمز است که تفاهم‌نامه اجرای آن منعقد شده است.

پورطلوعی با اشاره به اینکه امنیت غذایی مهم‌ترین وظیفه سازمان جهاد کشاورزی است، بیان کرد: مبنای طرح تولید گوشت قرمز راه‌اندازی دامداری کوچک روستایی و احیای تولید کشاورزی در روستاها است.

وی عنوان کرد: رویه غلط گذشته، روستاها را از کارکرد تولیدی دور کرده است که با ایجاد دامداری‌های کوچک‌مقیاس به ویژه در دام سبک، کسری نیاز گوشت قرمز در مدت کوتاه تأمین می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر و با حمایت‌های فنی و سرمایه‌ای امکان‌پذیر است، تصریح کرد: در اجرای طرح جهش تولید در دامداری‌ها باید با به‌کارگیری پتانسیل شرکت‌های خدمات مشاوره‌ای و فنی و حضور محققین و مروجین در سطح روستاها خدمات مورد نیاز دامدار ارائه شود که با استفاده از اصلاح نژاد و بهگزینی شاهد چندقلوزایی و بهره‌وری در دام روستایی باشیم.

علی چهاردولی، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) استان همدان نیز در این مراسم، گفت: به دنبال اجرای موفق طرح اثربخش جهش تولید در دیمزارها و در راستای تأمین امنیت غذایی تفاهم‌نامه‌ای با عنوان «طرح رشد تولید در دامداری‌ها» بین سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) منعقد شد.

چهاردولی اظهار کرد: از مهم‌ترین اهداف این طرح ارتقا و خوداتکایی در تولید گوشت قرمز است که طبق برنامه پنج ساله به خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم.

وی بیان کرد: تلفیق دام و دیم، رفع گلوگاه و زنجیره ارزش دام سبک از برنامه‌های اجرای این طرح خواهد بود که براساس آن افزایش وزن لاشه، افزایش نرخ آبستن، افزایش نرخ زایش و افزایش دوقلوزایی و تلفات کمتر را به دنبال خواهد داشت.

این مقام مسئول عنوان کرد: طرح رشد تولید در دامداری‌های ۸۱ روستا با تعداد ۳ هزار و ۱۱۴ بهره‌بردار و ۲۳۷ هزار رأس دام سبک اجرایی شود.