کد خبر : 100950 تاریخ : 1403/11/10 - 12:14
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خبر داد ۱۶ پروژه طی دهه فجر در حوزه سلامت همدان افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه طی دهه فجر ۱۴ پروژه افتتاح و دو پروژه نیز کلنگ‌زنی می‌شود، گفت: دانشگاه ۲ هزار و ۶۶۶ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف بدهی دارد.

به گزارش الوند، بهروز کارخانه‌ای، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در حوزه سلامت به رفاه جسمی، روحی و معنوی مردم اهمیت می‌دهیم، اظهار کرد: حدود ۵ درصد تمام مسائل سلامت تحت کنترل دانشگاه و حوزه سلامت است؛ با این تفاسیر باید تمامی دستگاه‌ها در تمامی ابعاد باید به این حوزه ورود کنند تا جامعه سالمی داشته باشیم.

کارخانه‌ای با تاکید بر اینکه نگاه دانشگاه، نگاه شفافیت و صحبت با مردم است، بیان کرد: وظیفه ما شفافیت است و باکی از بیان مسائل دانشگاه نداریم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی به دنبال حال خوش مردم است و در این راستا باید خدماتی ارائه دهیم که حال مردم را خوش کند، اضافه کرد: در دهه فجر سال جاری ۱۴ پروژه افتتاح می‌شود که برای تکمیل آن‌ها ۱۸۱ میلیارد تومان هزینه شده است.

پروژه‌های قابل افتتاح در دهه فجر | کلنگ‌زنی خانه بهداشت و مرکز سلامت

این مقام مسئول ادامه داد: از ۱۴ پروژه مذکور، دو مرکز جامع سلامت در تجرک و درگزین، سه خانه بهداشت، دو پروژه مسکن پزشکان ۱۶ و ۶ واحدی در نهاوند و تویسرکان، چهار اورژانس جاده‌ای در عبدالرحیم، همه‌کسی، کردآباد و قهاوند افتتاح خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: سی‌تی‌اسکن بیمارستان علیمردیان و بهسازی اتاق عمل بیمارستان امام حسین(ع)، بهسازی اتاق عمل بیمارستان امام حسین (ع) و یکی از بلوک خوابگاه متاهلین شامل ۲۰ واحد نیز که با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان در قالب مسئولیت اجتماعی و خیرساز است از دیگر پروژه‌های قابل افتتاح دانشگاه است.

کارخانه‌ای با بیان اینکه دو پروژه نیز در این دهه کلنگ‌زنی می‌شود، گفت: این دو پروژه شامل خانه بهداشت روستای فریازان و مرکز جامع سلامت روستای داق‌داق‌آباد است که خیرساز هستند.

بدهی ۲ هزار و ۶۶۶ میلیارد تومانی دانشگاه

وی از بدهی ۲ هزار و ۶۶۶ میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی به بخش‌های مختلف خبر داد و اظهار کرد: ۳۲۲ میلیارد تومان کارانه پزشکان را باید پرداخت کنیم که تا تیرماه تسویه شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در بخش کارانه تعرفه‌گذاری پرستاری نیز ۱۸۰ میلیارد تومان بدهکاری داریم، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ۴۷۵ میلیارد تومان به شرکت‌های دارویی و ۲۸۰ میلیارد به شرکت‌های تجهیزات پزشکی بدهکار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه این دانشگاه حدود هزار میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب دارد، عنوان کرد: میزان هزینه‌های دانشگاه از درآمد آن بیشتر است که باید آن را مدیریت کرد.

کارخانه‌ای با اشاره به اینکه بدهی دانشگاه متعلق به سال ۱۴۰۳ است و مطالبات بخش‌های مختلف در ماه‌های گذشته جبران شده است، بیان کرد: امکانات زیادی در حوزه تجهیزات، تعمیر و مرمت نیاز داریم.

دانشگاه برای تأمین تجهیزات پزشکی به ۱.۵ همت نیاز دارد

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه برای تأمین تجهیزات پزشکی موردنیاز خود نیاز به حدود ۱.۵ همت اعتبار دارد، خاطرنشان کرد: همچنین، ۱.۵ همت در مرمت، ۷ همت در حوزه تکمیل پروژه‌ها و ۳ همت نیز برای پرداخت هزینه کارگر و غیره نیاز دارد که در مجموع ۱۳ همت می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه میزان سرانه جمعیتی استان از متوسط کشوری بیشتر است، اضافه کرد: استفاده از نیروهای جهادی و خیر در دستور کار قرار گرفته و باید به آن به صورت جدی توجه شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه خیری ۱۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه کمک کرده و این مبلغ برای هرینه در حوزه های مختلف تقسبم‌بندی شده است، گفت: ۵۰ درصد از اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی توسط خیر تأمین می‌شود.

کارخانه‌ای با بیان اینکه یک خیری تقبل کرده یک هزار متر مربع همراه‌سرا بسازد، خاطرنشان کرد: با هتل آرین تفاه‌نامه‌ای منعقد می‌شود که در ماه ۱۰ همراه بیمار در آنجا اسکان یابند.

وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه اعتبارات بسیاری خوبی از مسیر خیرین تأمین می‌شود، تصریح کرد: خیری می‌خواهد ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت قرض‌الحسنه به دانشگاه پرداخت کند تا مطالبات پرداخت شود و صرفا به یک نفر بدهکار باشیم.

این مقام مسئول اضافه کرد: در حوزه فرهنگی نگاه ما این است که یک جامعه شادی داشته باشیم و مراسم‌ها توسط دانشجویان با هر نگاه و اندیشه‌ای برگزار شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: در حوزه معاونت توسعه و منابع انسانی نیز اقدامات خوبی انجام شده و اخیرا وعده گرفتیم نیروهای شرکتی در ساختار دولت قرار گیرند و حقوق آن‌ها از بند «و» پرداخت شود.

کارخانه‌ای با اشاره به اینکه به دنبال این بودیم بخشی از هزینه پت‌اسکن توسط ما پرداخت شود و بخشی از طریق قرارداد BOT باشد، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی به دنبال واگذاری خدمات به بخشBOT است.

بنیاد نوآوران سلامت در همدان مستقر می‌شود؟

وی با تاکید بر اینکه افراد نیازمند و دارای بیماری‌های خاص می‌توانند از بنیاد علوی وام ۳۰ میلیون تومانی بگیرند، بیان کرد: بنیاد نوآوران سلامت نیز قول مساعد برای استقرار در همدان را داده است تا به کمک این بنیاد، خدمات چشم پزشکی و دندانپزشکی با بهترین کیفیت و تجهیزات به مردم خدمت رایگان ارائه شود.

این مقام مسئول با اشاره به نامه‌ای که برای تعامل با کشورهای آفریقایی برای جذب دانشجو، عنوان کرد: یکی از روسای دانشگاه‌های ترکیه قرار است به همدان بیاید تا در زمینه تعاملات بین دانشگاهی قراردادی منعقد کنی.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه روند اداری بیمارستان هزار تختخوابی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: باید بر اخلاقیات و ارتباطات کار کنیم؛ چرا که بیشترین میزان شکایتی که به من منتقل می‌شود بحث اخلاق شاغلان در حوزه سلامت است؛ البته در مقابل ۱۳۵ هزار خدمتی ارائه شده، ۴ دهم درصد شکایت داریم.

کارخانه‌ای با تاکید بر اینکه هیچ نامه و شکایتی نباید بدون پاسخ باشد، تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم حق کسی ضایع شود و احقاق حق را باید مدنظر داشته باشیم و در این بین ارتباط حرف اول را می‌زند و باید آن را قوی کنیم.

کمبود ۴۸ تخصص در استان همدان

وی با اشاره به اینکه تعداد پرستاران نسبت به متوسط کشور بالاتر است اما توزیع درستی انجام نشده است، گفت: دانشگاه ۷ هزار دانشجو و ۵۰۰ نفر هیئت علمی دارد؛ این در حالی است که ۴۸ تخصص مختلف در استان کمبود داریم و برخی از رشته‌ها نیز در وضعیت بغرنجی هستند.

این مقام مسئول با اشاره به مهاجرت نیروهای پرستار و پزشک از استان، اظهار کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته ۷۷ درصد پزشکان و پرستاران ما در دانشگاه تمایل به مهاجرت دارند.

کارخانه‌ای با بیان اینکه مالیات یکی از عوامل تأثیرگذار بر مهاجرت است، اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان ۳۶۰ دانشجوی خارجی دارد؛ این در حالی است که طی سال ۱۴۰۲ هیچ ورودی جدیدی جذب نشده و در سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۱۶ نفر وارد دانشگاه شدند که بورسیه‌ای بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه مرکز جامع سرطان برای تکمیل ۵۰۰ میلیارد تومان و برای تجهیزات نیز به ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد، بیان کرد: دستگاه پت‌اسکن این مرکز هنوز در گمرک است و با پیگیری‌هایی که در زمینه تأمین اعتبار انجام شده، امیدواریم ظرف چند ماه آینده این دستگاه وارد همدان شود.

وی با تاکید بر اینکه کیفیت مهم‌تر از کمیت است، گفت: باید براساس نیاز و شاخص‌های عقلانی توسعه پیدا کنیم.