کد خبر : 10080 تاریخ : 1403/1/16 - 15:17
رئیس هیئت مدیره انجمن اتیسم همدان مطرح کرد ۱ تا ۲ سالگی؛ بهترین زمان تشخیص اتیسم رئیس هیئت مدیره انجمن اتیسم همدان با اشاره به اینکه یک تا دو سالگی بهترین زمان برای تشخیص اتیسم است، گفت: اتیسم سه سطح مختلف شامل خفیف، متوسط و شدید دارد که نتیجه درمان کودکانی که در سطح خفیف هستند، بهتر است.

به گزارش الوند، محمدرضا افخمی‌تابان، رئیس هیئت مدیره انجمن اتیسم همدان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر میزان شناسایی کودکان اتیسم در حال افزایش است، اظهار کرد: از هر ۳۶ کودک ۸ ساله، یک فرد مبتلا به طیف اختلال اتیسم است و از هر ۱۰۰ کودک سه نفر اتیسم دارند.

افخمی‌تابان با بیان اینکه اتیسم در پسران بیشتر از دختران وجود دارد، عنوان کرد: در سبب‌شناسی این بیماری مشکل داریم و عوامل مختلفی مانند ژنتیک، سن والدین و ... در بروز این اختلال اثرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه اگر یکی از قل‌های متولد شده اتیسم داشته باشد بین ۳۶ درصد تا ۹۵ درصد امکان دارد قل دیگر نیز مبتلا به این اختلال باشد، اضافه کرد: یک تا دو سالگی بهترین زمان برای تشخیص اتیسم است.

این متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه دو راه برای شناسایی این افراد وجود دارد، خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به این اختلال در تعاملات و ارتباطات اجتماعی مشکل دارند و رفتارها، فعالیت‌ها و علایق آن‌ها محدود و تکراری است.

رئیس هیئت مدیره انجمن اتیسم با اشاره به اینکه کودکان اتیسمی فعالیت انفرادی را ترجیح می‌دهند، گفت: برخی از آن‌ها با افراد هم‌سن خود تعاملی ندارند اما ممکن است با افراد بزرگ‌تر و یا کوچک‌تر از خود تعامل داشته باشند.

افخمی‌تابان با تاکید بر اینکه کودکان اتیسمی در برابر تغییر مقاومت می‌کنند، اظهار کرد: ۳۰ درصد از افراد اتیستیک دچار عقب‌ماندگی ذهنی هستن و ۱۰ درصد نیز هوش جزیره‌ای (استعداد غیرمعمول) دارند.

وی با بیان اینکه تنها راه تشخیص این اختلال بالینی است و باید معاینه شوند و شرح حال بگویند، تصریح کرد: از آنجایی که در سنین پایین انعطاف‌پذیری مغز بیشتر است، می‌توان تغییراتی در این کودکان به وجود آورد اما اگر از سن طلایی عبور کنند این تغییر سخت و تا حدی غیرممکن است.

این متخصص اعصاب و روان با اشاره به اینکه درمان دارویی برای این افراد مرحله آخر است، اضافه کرد: مشاوره خانواده جزو اولویت‌های انجمن اتیسم است و آموزش والدین و پذیرش آن‌ها حائز اهمیت دارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن اتیسم همدان با تاکید بر اینکه اتیسم سه سطح خفیف، متوسط و شدید دارد، خاطرنشان کرد: درمان بر روی افرادی که دارای سطح خفیف اتیسم هستند، بهتر جواب می‌دهد و ممکن است علائم آن‌ها به حداقل برسد اما همیشه علائمی از این اختلال با آن‌ها خواهد بود.

افخمی‌تابان با بیان اینکه نتیجه درمان بر روی افرادی که سطح متوسط و شدید اتیسم را دارند، کم‌تر و ضعیف‌تر است، اظهار کرد: گفتار درمانی، رفتار درمانی و کار درمانی گاهی اوقات معجزه می‌کند؛ به خصوص در سن طلایی.

وی تاکید کرد: درمان دارویی روی علائم اصلی تأثیری ندارد، اما بر روی رفتارهایی مانند پرخاشگری، بیش‌فعالی، خواب، افسردگی تأثیر دارد.