کد خبر : 100760 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۸ - 12:02
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد سالانه ۲۲۰ هزار هکتار دیم‌زار به صورت آیش زرد رها می‌شود مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سالیانه ۲۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به صورت آیش زرد رها می‌شود، گفت: سطح زیرکشت محصولات طرح جهش تولید در دیم‌زارها در سال زراعی جاری شامل غلات (گندم و جو)، گیاهان علوفه‌ای، حبوبات (نخود وعدس)، گیاهان دارویی و گیاهان روغنی است.

به گزارش الوند، علی بایگانه، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: وسعت اراضی زراعی، باغی و عرصه منابع طبیعی در استان همدان حدود ۱.۶۵ میلیون هکتار است که از این میزان حدود ۹۰۰ هزار هکتار آن زراعی و نزدیک به ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان نیز دیم است.

بایگانه بیان کرد: سالانه بین ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار کشت دیم در استان همدان انجام می‌شود و حدود ۲۲۰ هزار هکتار الباقی هر ساله به صورت آیش زرد است.

وی عنوان کرد: طرح ملی جهش تولید با مشارکت سازمان‌ جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در استان همدان در حال اجرا است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه طرح جهش تولید در دیمزارهای این استان در پنجمین سال اجرا قرار دارد، خاطرنشان کرد: طرح جهش تولید از سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در ۱۲۴ هزار هکتار از اراضی استان همدان آغاز شده است و در سال جاری به ۵۲۰ هزار هکتار رسیده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: برخی از اهداف مهم طرح جهش تولید در دیمزارها رعایت تناوب زراعی، تبدیل آیش زرد به سبز، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت گیاهان تناوبی، توسعه استفاده از بذور اصلاح شده، افزایش عملکرد در واحد سطح، ارتقاء دانش فنی بهره‌برداران است

بایگانه یادآور شد: سطح زیرکشت محصولات طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری شامل غلات (گندم و جو)، گیاهان علوفه‌ای، حبوبات (نخود وعدس)، گیاهان دارویی و گیاهان روغنی است.