کد خبر : 100730 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۴ - 12:29
استاندار همدان مطرح کرد دستگاه‌های اجرایی استان مسئول گذران روند بهبودی ۲۰۰۰ معتاد متجاهر شدند استاندار همدان با بیان اینکه ۱۳۶ دستگاه اجرایی استان باید روند بهبودی و برگشت به چرخه زندگی حدود ۲ هزار نفر معتاد متجاهر استان را برعهده گیرند، گفت: نوع مواد مخدر، گرایش، شیوع، سن شروع مصرف آن و جنسیت مصرف‌کننده در حال تغییر است و باید برنامه جدی برای مقابله داشته باشیم.

به گزارش الوند، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان با اشاره به اینکه اعتیاد به مواد مخدر و مسائل مرتبط با آن یکی از معضلات و مشکلات ما در حوزه فرهنگی، اجتماعی و امنیتی است، اظهار کرد: وضعیت امروز جامعه در این حوزه نامناسب و تأسف بار است؛ چرا که علی‌رغم تمام هزینه‌های انجام شده، دائما در حال برخورد با قاچاقچیان تا خرده‌فروشان هستیم.

ملانوری‌شمسی با بیان اینکه نوع مواد مخدر، گرایش، شیوع، سن شروع مصرف آن و جنسیت مصرف‌کننده در حال تغییر است، عنوان کرد: باید برنامه‌های جدی‌تر برای مقابله با این موضوع داشته باشیم و نگاه ما باید به سمت مسائل فرهنگی و اجتماعی پیش رود.

وی با اشاره به اینکه از آنجایی که هر عرضه‌ای، تقاضایی دارد و افزایش تقاضا، افزایش عرضه را به دنبال دارد، بیان کرد: باید به هر دو حوزه دقت شود و مسئله دقیق شناسایی شده و آسیب‌شناسی کنیم.

نماینده عالی دولت در استان از مدیران حاضر در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خواست تا به پاسخ پرسش «علت اصلی اعتیاد به مواد مخدر به ویژه در نوجوانان چیست و مقصر اصلی کیست؟» فکر کنند و جواب آن را در جلسه بعدی این شورا بیان کنند.

ملانوری‌شمسی با تاکید بر اینکه باید عزم و اراده جدی برای ریشه‌کن کردن این موضوع داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فقط با برگزاری جلسه و ارائه گزارش مشکل حل نمی‌شود.

وی با بیان اینکه باید جامعه هدف به طور دقیق شناسایی شود، گفت: باید اطلاعاتی مانند این که اعتیاد در چه گروه سنی، کدام جنسیت، افراد تحصیل‌کرده، افراد بی‌سواد، افراد روستایی، شهری و حتی در افرادی که پیشینه خانوادگی دارند، اتفاق می‌افتد را به صورت دقیق داشته باشیم تا ما را به ریل درست هدایت کند.

استاندار همدان با اشاره به اینکه هدف‌گذاری شورای هماهنگی باید بر روی جامعه هدف و این موضوع که باید کجا ورود کنیم، هدف‌گذاری داشته باشیم، اظهار کرد: با اطلاعات دقیق می‌توانیم موضوعات را اولویت‌بندی کرده و در هر جلسه به یکی از آن‌ها بپردازیم.

ملانوری‌شمسی با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه‌ها باید در بحث آموزش همکاری کنند، تصریح کرد: تمامی دستگاه‌ها از تریبون‌های موجود مانند تریبون نماز جمعه و رسانه‌ها استفاده کند. همچنین ارتقای سطح «نه گفتن» نیز موضوع مهمی است و باید ورود جدی در آن داشته باشیم.

وی بیان کرد: اگر مسئولیت‌هایمان را به درستی انجام دهیم، نیمی از آسیب‌ها کاهش می‌یابد. باید خودمان را مسئول بدانیم و برنامه‌های عملیاتی در حوزه پیشگیری داشته باشیم.

استاندار همدان با اشاره به اینکهذ ظرفیت هوشمندسازی مهم است و باید جدی گرفته شود، گفت: نام و محل فعالیت ۳۶۳ نفر بهبودیافته‌ای که تسهیلات اشتغالزایی به آن‌ها پرداخت شده است باید تا جلسه آینده مشخص و ارائه شود.

ملانوری‌شمسی با بیان اینکه براساس آمار و برآوردها حدود ۲ هزار نفر معتاد متجاهر در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: غیر از فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها ۱۳۶ دستگاه اجرایی در استان فعال است که هر کدام از این دستگاه‌ها به تناسب باید روند بهبودی و اشتغال تعدادی از این افراد را برعهده بگیرد تا به چرخه زندگی برگردند و حتما تا پایان سال تعیین تکلیف شوند.